GRAD LUDBREG

Završnica ludbreškog "Welcome spring" festivala na Otoku mladosti

Objavljeno: 25.03.2021. 20:14

Zadnja izmjena: 25.03.2021. 20:14

Posljednjeg vikenda ludbreškog "Welcome spring" festivala održat će se dvije utrke te prezentacija prilagođenih šetnica za osobe u invalidskim kolicima.

Gravel biciklizam – subotam 27. ožujka 2021.

Gravel biciklizam, koji spaja brzinu cestovnih i uzbudljivost off-road vožnji, sve je popularniji stoga je svoje ‘mjesto’ pronašao i na ludbreškom ‘Welcome spring’ festivalu u sklopu kojeg će se održati izazovna gravel biciklistička utrka. Start utrke bit će na Otoku mladosti u 10 sati. Ruta ide do Kalnika pa natrag prema Ludbregu. Duga je 80-ak kilometara, broji ukupno 1316 metara uspona, a potrebno ju je odvoziti za 5 sati. Organizatori za sudionike utrke pripremaju tri feed zone na kojima će moći nadopuniti bidone izotoničnim napicima i vodom te se poslužiti hranom. Bit će to zanimljiv, ali ne i nesavladiv izazov svim biciklistima željnima nadmetanja u okruženju nedirnute prirode.

Vožnja ludbreškim šetnicama za osobe u invalidskim kolicima – subota, 27. ožujka

Istog vikenda Ludbreg će ugostiti i osobe u invalidskim kolicima koje će isprobati šetnice i staze po Ludbregu prilagođene za osobe s invaliditetom.
-Plitvička jezera ili mnogi drugi Nacionalni parkovi i Parkovi prirode nisu prilagođeni osobama u kolicima i one ne mogu uživati u prirodi na taj način, ali zato će moći uživati na ludbreškom Otoku, moći će uživati u promatranju labudova, ptica i sve to samostalno ili uz asistenciju, u kolicima, po stazama duljine 10-ak kilometara. To je jedan projekt na kojem ćemo raditi, na kojem ćemo ustrajati. Sve nas je to zapravo naučila udruga Ludbreško sunce koja brine o osobama koje su ili doživjele neku nesreću ili su stekle neki invaliditet rođenjem. Taj senzibilitet da postoje drugi, drugačiji ljudi koji imaju malo više problema nego mi je bila i osnova da krenemo u ovo priču pretvaranja Ludbrega kao njihova grada prijatelja. – navodi gradonačelnik Dubravko Bilić.

Crazy Hill Trail – nedjelja, 28. ožujka

U nedjelju je na rasporedu tradicionalna Crazy Hill Trail utrka koja je uvrštena u jednu od 10 najljepših utrka u Hrvatskoj. Ove će godine natjecatelji moći birati između tri staze. One spremnije i iskusne trkače očekuje staza od 34 km sa 1.040 m uspona i isto toliko silaska (RED), a za sve ostale trkače, rekreativce i planinare tu je staza od 16 km s 415 m uspona i silaska (BLUE), te dodatna i najlakša staza od 10 km i 215 m uspona i silaska (GREEN). Staze će biti u potpunosti označene.

Start utrka bit će na Otoku mladosti prema sljedećem rasporedu:

  • 10:00 START – 34 km
  • 10:30 START – 16 km
  • 11:00 START – 10 km

Sve navedene aktivnosti održavat će se na ludbreškom Otoku mladosti.

Komentari