ULAGANJA U SPORT

Zazelenio se novouređeni travnjak nogometnog igrališta u Lepoglavi

Objavljeno: 23.04.2020. 18:45

Zadnja izmjena: 23.04.2020. 18:55

Nakon intenzivnih radova, kraju se privodi oko pola milijuna kuna vrijedan projekt uređenja travnatog igrališta na Sportsko rekreacijskom centru u Lepoglavi.

Nekad dotrajali neravan teren izravnana je, ugrađen je sustav za navodnjavanje te zasijana nova trava koja je po prvi puta i pokošena.

- Ovaj projekt dokazuje da u Gradu Lepoglavi vodimo računa o građanima i njihovim potrebama među kojima je i potreba za bavljenje sportom. Važno je istaknuti da Grad Lepoglava ima bogatu sportsku tradiciju te da je s ponosom prvi u Hrvatskoj ponio titulu Europskog grada sporta. I te činjenice ukazuju da Grad Lepoglava zaslužuje jedan ovakav sportski teren koji je, što je važno naglasiti, uređen u okviru projekta za koji smo dio sredstava, a što kontinuirano činimo, osigurali iz fondova Europske unije. Naime, polovicu sredstava od oko pola milijuna kuna potrebnih za njegovu realizaciju osigurali smo iz gradskog proračuna, a polovicu kroz mjeru 7.4.1. za koju je natječaj raspisao i uspješno proveo LAG Sjeverozapad kojem ovom prigodom na tome i zahvaljujem. A zahvaljujući tom natječaju i ostale članice LAG-a ostvarile su vrijedne potpore za realizaciju vlastitih projekata, istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić dodavši da je Grad Lepoglava prošle godine u obnovu objekta na Sportsko rekreacijskom centru, točnije svlačionica, uložio oko 150.000 kuna te da je dodatnih 150.000 gradskih kuna ove godine uloženo u nabavku traktora za košnju trave, zatim novih golova te za izgradnju bunara za vodu koja će se koristiti za navodnjavanje terena.

- Ne mislimo stati na ovome. Želimo da ovaj sportski kompleks, koji će uskoro ponovno koristiti naše prvoligašice - Ženski nogometni klub Lepoglava te Nogometni klub Lepoglava, u budućnosti biti nogometni kamp, poručio je gradonačelnik Škvarić koji se i sam, prigodom prvog otkosa trave na novouređenom igralištu, uvjerio u mogućnosti oko 120.000 kuna vrijednog novonabavljenog traktora za košnju.

- Koliko je važno bilo urediti ovo igralište govori podatak da u pogonu ŽNK Lepoglave trenira oko 70 igračica svih uzrasta, a u NK Lepoglava oko stotinu igrača, također svih uzrasta. Za kvalitetno bavljenje sportom potrebna je i kvalitetna infrastruktura. Ako sportska infrastruktura nije dobra teško je potaknuti i privući mlade da se bave sportom, a nama u Zajednici sportskih udruga upravo je to cilj - da se što više građana bavi sportom, istaknuo je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave Tonko Županić zahvalivši pri tom tvrtki Sekra koja je izašla ususret Zajednici prigodom nabavke traktora za košnju trave.

Također, zahvale su upućene i tvrtki Maxmar grupa kojoj su povjereni radovi uređenja igrališta kao i svima koji su sudjelovali u provedbi ovog projekta. Igralište će, nakon što se odrade planirani završni radovi, službeno biti dano na uporabu tijekom lipnja ove godine.

Komentari