donja voća s partnerima

''ZAŽELI biti uključena'' Pomoć u kući za 162 korisnika, 28 žena zaposleno

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.07.2020. 11:45

Zadnja izmjena: 17.07.2020. 12:32

Čak 162 korisnika, većinom starije dobi, primila su pomoć u kući, od dostave potrepština pa do asistencije u kućanskim poslovima, a projekt je omogućio da se zaposli 28 žena.

Sve to rezultat je uspješno provedenog projekta "ZAŽELI biti uključena", u sklopu Poziva Zaželi – Program zapošljvanja žena, koji je uspješno provela Općina Donja Voća zajedno u partnerstvu s Općinom Bednja, Općinom Vinica, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Regionalni ured Varaždin, Centrom za socijalnu skrb Ivanec, Centrom za socijalnu skrb Varaždin i Udrugom za socijalne aktivnosti i potporu pri zapošljavanju – Mentor.

Projekt "ZAŽELI biti uključena" čija je ukupna vrijednost 4.520.664,21 kuna, sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a trajao je 30 mjeseci.

Prema riječima Krune Jurgeca, načelnika Općine Donja Voća, cilj je bio osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja. -Godinama se u ruralnom području suočavamo s problemom težeg zapošljavanja žena te mi je izrazito drago da postoji ovaka program i da smo ga uspješno proveli – rekao je Jurgec.

Žene su prije samog zapošljavanja pohađale program stručnog osposobljavanja za poslove gerontodomaćice i time stekle dodatnu kvalifikaciju koja im se upisala u radnu knjižicu te su nakon završetka projekta postale konkurentnije na tržištu rada. Uspjeh ovog projekta je i veći samim time što je sudjelovao veći broj korisnika nego je planirano. U projektu se naime predvidjelo da će geruntodomaćice pružiti pomoć za 145 korisnika, a na kraju je bilo njih 162 kojima je pružena pomoć u kući od strane gerontodomaćica i kojima su dostavljani higijenski paketi za osobnu higijenu i higijenu prostora u kojem krajnji korisnici žive. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Komentari