CIVILNE UDRUGE U IVANCU

Zbog epidemijske situacije otkazuju se sve masovne manifestacije

Objavljeno: 22.05.2020. 18:05

U dvorani Poduzetničkog inkubatora u Ivancu jučer je održan sastanak s predstavnicima kulturnih i ostalih udruga civilnog društva koje djeluju na području grada Ivanca. 

Glavna tema sastanka koji su vodili gradonačelnik Milorad Batinić i resorna pročelnica Marina Držaić bilo je financiranje već odobrenih projekata udruga i održavanje manifestacija u epidemiološkim uvjetima. 

U svjetlu aktualnog stanja, gdje nije moguće predvidjeti razvoj situacije tijekom idućih mjeseci, gradonačelnik Batinić u vezi s time jasno je artikulirao stav Grada prema organiziranju velikih manifestacija:

- Grad Ivanec neće ove godine organizirati nijednu priredbu na kojoj se posjetitelji masovno okupljaju. Neće biti koncerata u povodu Dana grada, Ivanečkog kotlića ni drugih sličnih sadržaja. Kao osoba koja je odgovorna za raspolaganje proračunom, ne želim preuzeti odgovornost za manifestacije koje bi se organizirale javnim novcem, a na kojima se ne mogu ispoštovati kontrolirane mjere održavanja (popis svih nazočnih) i sigurnosne mjere kao što su fizička distanca, dezinfekcija i sl. Udruge koje ipak odluče ići u organizaciju svojih programa i projekata trebaju biti svjesne da time preuzimaju odgovornost za sigurnost i zdravlje i posjetitelja i osoba uključenih u organizaciju, upozorio je gradonačelnik Batinić .

Dobrodošle su sve ostale manifestacije na otvorenom u kojima sudjeluje manji broj sudionika i u kojima se sigurnosne mjere mogu poštovati kao što su npr., planinarski pohodi, biciklijadei sl. 

Sve udruge zamoljene su da Gradu najkasnije do ponedjeljka, 25. svibnja, obavezno dostave povratnu informaciju o tome koje od svojih planiranih manifestacija kane održati, a od kojih misle odustati, kako bi gradske službe dobile što preciznije podatke koji su im potrebni za rebalans gradskog proračuna čija je izrada u tijeku. 

Moguće je zatražiti i prenamjenu već odobrenih sredstava za neke druge potrebe koje udruga ima, a što će, s obzirom na izvanrednu situaciju, Grad i odobriti.

Komentari