Zbog obitelji iz Poljanca koja čeka deložaciju, organiziran prosvjed pred Hypo bankom

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 06.03.2013. 15:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Udruga Stop deložacijama, koja je u veljači pokrenula inicijativu za pomoć mladoj obitelji iz Poljanca, kojoj prijeti deložacija, pozvala je na prosvjed ispred Hypo banke u Zagrebu...

Irena Sabol Njegovec, mlada majka, koja godinama vodi borbu s bankom i nadležnim institucijama, ispričala je prije mjesec dana za Varaždinski tjednik kako je bespomoćna te se boji za svoju djecu.

- Moj otac bio je 1997. godine jamac za kredit svom bratiću iz Đakova. Bila je riječ o namjenskom kreditu za vinariju. No, rođak rate kredita nije podmirivao, a onda je 2000. godine banka s njim raskinula ugovor i preuzela našu kuću - ispričala je Irena.

- Banka je stavila kuću u oglasnik, bez da su nas o tome obavijestili. Osim toga, ne mogu platiti račune za struju, jer, pošto je banka vlasnik pa Elektra njima šalje račune - ispričala je Irena Sabol Njegovec.

Tihomir Bogdan, rođak kojeg je Irena prozvala zbog kredita, opovrgnuo je njene navode.

Udruga Stop deložacijama, u kojoj navode kako je kuća obitelji iz Poljanca sad u vlasništvu Hypo banke, pozvala je na prosvjed.

>> Mladoj obitelji iz Poljanca prijeti deložacija: Tjeraju nas iz kuće zbog tuđeg kredita

Priopćenje udruge Stop deložacijama donosimo u cijelosti:

"Tužna priča obitelji mlade Irene Sabol Njegovec iz Ludbrega nedavno stigla u našu udrugu.
Sve počinje 1997. godine kada je prepredeni rođak prisilio Irenina oca na potpisivanje jamstva na kredit koji je uzimao. On kredit nije vraćao od prvoga dana i banka je sredstva počela tražiti od obitelji Sabol. Ocul se jako pogoršalo zdravlje i on umire u 35. godini zlomljen izdajom državnih institucija.

Ostavljena sama, obitelj je vodila borbe sa bankom, sudom i rođakom koji im se više nije javljao, a uspostavilo se da mu ovakve prevare ili točnije rečeno iznude nisu strane.
2000. godine banka se upisuje na nekretninu i pokreće deložaciju te stavlja kuću u najobičniji internet oglasnik u nadi da će je "na brzinu" prodati. Kako bi istjerala stanare, sredinom ove zime banka naređuje isključenje strujnog priključka iako nemaju problema sa plaćanjem računa."

"Pozivamo Vas stoga na okupljanje u Savskoj aveniji 6, ispred sjedišta Hypo banke, sutra u 14:00 sati."

Komentari