Zbog poplava vatrogasci imali 14 intervencija u Varaždinu, Knegincu, Lepoglavi, Bartolovcu i Nedeljancu

Objavljeno: 17.08.2015. 17:15

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 13:57

Foto: Foto čitatelja

Prva “prava“ kiša u kolovozu u ponedjeljak je od jutarnjih sati zadala dosta muke žiteljima Varaždinske županije i vatrogascima koji su od 10.30 do 16 sati čak 14 puta morali intervenirati, a najgore je bilo u Knegincu Gornjem o čemu svjedoče i fotografije koje su poslali čitatelji našeg portala...

Pripadnici JVP Grada Varaždina imali su pune ruke posla s ispumpavanjem vode iz podruma obiteljske kuće u Špinčićevoj ulici, a potom su je uklanjali s ceste u Plitvičkoj ulici.

U Knegincu Gornjem zabilježeno je čak 6 intervencija koje se odnose na pumpanje vode i obranu od poplava, a „plivala“ je i tvrtka Lupres u Bartolovcu, doznajemo iz Operativnog centra Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina.

Vatrogasci su ispumpavanjem vode pomagali i mještanima Nedeljanca te stanovnicima Lepoglave, Inače, meteo postaja Črešnjevo je danas zabilježila 70.5 mm kiše, dok je postaja Trnovec zabilježila 47.0 mm.

Prognostičari za utorak na varaždinskom području najavljuju razvedravanje, a s lijepim vremenom trebali bi barem privremeno prestati ovakvi problemi s oborinskim vodama.

Kako su izgledale poplavljene ulice u Knegincu Gornjem pogledajte na fotografijama koje su čitatelji poslali na adresu redakcije portala eVaraždin:

Komentari