Od subote 5. ožujka

Zbog radova uz prugu autobusi će prevoziti putnike od Varaždina do Budinščine

HŽ Infrastruktura

Objavljeno: 02.03.2016. 15:00

Foto: Arhiva eVaraždin

U subotu 5. ožujka HŽ Infrastruktura počinje sa sanacijom pet klizišta na pruzi Zaprešić – Čakovec, i to između željezničkih kolodvora Budinščine, Novog Marofa i Turčina.

Za vrijeme izvođenja najzahtjevnijih radova od 5. ožujka u 6.30 sati u potpunosti će biti obustavljen željeznički promet između kolodvora Budinščine, Konjščine, Novog Marofa, Turčina i Varaždina, pa će se putnici na ovoj relaciji u oba smjera prevoziti autobusima, prema voznom redu vlakova.

Autobusi do 20.ožujka

Planirano je da ta prva faza radova bude gotova do 20. ožujka, što ovisi prije svega o vremenskim i geomorfološkim uvjetima terena. Nakon toga nastavljaju se nešto manje intenzivne ali također vrlo važne aktivnosti na sanaciji tih problematičnih točaka, pa će vlakovi do daljnjega onuda voziti smanjenom brzinom. Uvođenje redovne brzine očekuje se po završetku radova, što je planirano krajem lipnja.

Sve potrebne informacije o posebnoj organizaciji prijevoza putnika autobusima za vrijeme radova koji počinju u subotu 5. ožujka, svi zainteresirani moći će dobiti na telefonu informacija 060 333 444, na željezničkim kolodvorima i na internetskoj stranici www.hzinfra.hr.
 

Komentari