7. MO pokrenuo inicijativu

U Brezju kiša nije donijela veće probleme- pomogli sanacija kanala i novoizgrađena brana

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.09.2017. 08:16

Zadnja izmjena: 21.09.2017. 08:56

Kako poručuju iz 7. mjesnog odbora Varaždin-Biškupec, stanovnici Brezja i Biškupca sigurno neće zaboraviti rujan 2014. kada su zbog poplave rijeke Plitvice pretrpjeli velike materijalne štete stoga su vijećnici odbora još prije 5 godina pokrenuli inicijativu da se urede odvodni kanali i izgradi brana .

Kako piše u priopćenju, upornost u ponavljanju zahtjeva i koordinacija sa predstavnicima Grada Varaždina i Hrvatskih voda ovoga ljeta rezultirala je realizacijom projekta te je vodnogospodarska ispostava „Plitvica-Bednja“  poduzeća Hrvatskih voda sanirala preko 1000 m postojećih zapuštenih kanala koji služe da se u njima sakuplja zaobalna voda i odvodi do novoizgrađene brane koja omogućava prepumpavanje vode u rijeku Plitvicu.

- Ovoga puta za razliku od Kućana i Jalkovca, koji su nažalost itekako osjetili poplavu, u Brezju nije bilo većih problema .Zbog toga je nužno potrebno uzvodno na rijeci Plitvici izgraditi retencije - zaključio je Juraj Rožić, predsjednik Vijeća 7 mjesnog odbora Varaždin - Biškupec

Komentari