Gradonačelnik Ivan Čehok je danas primio članove Zbora Katoličke osnovne škole Sveta Uršula, njihovog voditelja Višeslava Jaklina i ravnateljicu škole, časnu sestru Mihaelu Ankicu Dumbović.

Zbor je na nedavno održanim 62. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži, u konkurenciji 18 zborova iz cijele Hrvatske, osvojio 1. mjesto, a najbolji su bili i na održanoj županijskoj smotri. Gradonačelnik je čestitao djeci i zahvalio njima, njihovim roditeljima, voditelju i ravnateljici na odličnoj pripremi djece te istaknuo kako je ponosan što se u Varaždinu ponovo postižu odlični rezultati u zborskom pjevanju.

- Nakon dugo vremena u kojem nismo imali sjajnih rezultata u zborskom pjevanju, u Varaždinu koji je grad bogate tradicije pjevačkih zborova, a i prvi pjevački zborovi i pjevačka društva su nastajali u Varaždinu još u 19. stoljeću, prije nego u Zagrebu,sad napokon jedan sjajan rezultat. Osobito mi je drago što je riječ o djeci, dječjem zboru i našoj Katoličkoj osnovnoj školi. Čestitam vam djeco! Glazba zna reći i ono što bismo htjeli reći, ali nam riječi nedostaju ili se ne znamo izraziti na pravilan način - poručio je gradonačelnik.

Komentari

13.05.2019. 11:48h Zadnja izmjena: 13.05.2019. 11:53