udruga umirovljenika

Zbor "Tonimir" iz Varaždinskih Toplica organizirao glazbeni program uoči Valentinova

Objavljeno: 11.02.2020. 08:36

Zadnja izmjena: 11.02.2020. 08:40

Mješoviti pjevački zbor “Tonimir” udruge umirovljenika Varaždinske Toplice organizirao je uoči Valentinova, praznika ljubavi, prigodni glazbeni program u kavani Kostantinovog doma.

Uz zbor su nastupile i male sopranistice Paola Košćak, Kaja Kontrec i Jana Kukec uz instrumentalnu pratnju profesora Ivana Mežnarića na klaviru te Emerika Matkuna na gitari.

- Mi se trudimo u svaki program uz nas umirovljenike uvrstiti i djecu pa smo tako odlučili da i ovaj nastup otvore djevojčice, učenice trećeg razreda, s prigodnom skladbom koja poziva cijelu dvoranu da zapjeva zajedno s nama i uživa u koncertu – rekla je voditeljica zbora Silvija Novak.

Inače, mješoviti četveroglasni zbor „Tonimir” osnovan je prošle godine u kolovozu, a trenutno okuplja 26 članova iz Varaždinskih Toplica, Ludbrega, Tuhovca, Ljubešćice i Varaždina.

- Ljudima u penziji nije lako, posebno onima koji nemaju obitelj, unučad. Postanu jako usamljeni i potrebna im je zanimacija, zato im je ovaj zbor kao ventil. Okupljamo se i za rođendane, nasmijemo i zabavimo, vlada jako lijepo ozračje – rekla je voditeljica zbora naglasivši kako svim ljudima treba društvo, a posebno umirovljenicima. Dodala je i da ima jako dobrih pjevača, a sve ih povezuje želja za pjesmom

Komentari