održan stručni skup

Zdrastveni djelatnici raspravljali o boljoj brizi za starije osobe

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.05.2017. 16:55

Zadnja izmjena: 26.05.2017. 16:59

U prostorima Opće bolnice Varaždin, Službe za plućne bolesti i TBC Klenovnik, održan je 40. jubilarni stručni skup pod nazivom „PALIJATIVNA SKRB I REHABLITACIJA U PULMOLOGIJI“

Skup je održan u organizaciji Pulmološkog društva Hrvatske udruge medicinskih sestara (HUMS-a), a prisustvovalo je 80- tak sudionika zdravstvenih djelatnika, a uz sudionike iz svih regija Hrvatske, u radu su sudjelovale medicinske sestre/tehničari iz susjednih zemalja: Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Kroz petnaestak predavanja, o svojim iskustvima u radu iz područja palijativne skrbi, govorili su zdravstveni djelatnici Klinike za plućne bolesti „Jordanovac“ KBC-a Zagreb, Specijalna bolnica za plućne bolesti Zagreb, Univerzitetski klinički centar Tuzla, Sveučilište Sjever, djelatnici mobilnog palijativnog tima Doma zdravlja Varaždinske županije, Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof te kao domaćini zdravstveni djelatnici Službe za plućne bolesti i TBC Klenovnik, Opće bolnice Varaždin.

Palijativna njega znači usmjeriti pozornost na kvalitetu života u razdoblju koje nam je preostalo. U našem društvu koje postaje sve starije, briga o ljudima kojima je njega neophodna, u pravilu onima koji boluju od neizlječive bolesti, predstavlja jedan osjetljiv i nezaobilazan zadatak. Jedan od zaključaka skupa u Klenoviku je potreba interdisciplinarog pristupa svakom pojedinom bolesniku. 

 

Komentari