ZELENDVOR

Fotogalerija - Raskošno izdanje 25. Konjičkih igara u Petrijancu

Već 25. puta povodom Dana Općine Petrijanec održavaju se tradicionalne Konjičke igre u Zelendvoru. 
Objavljeno: 27.06.2021. 13:19

Zadnja izmjena: 27.06.2021. 20:50

Foto: Dino Možek

Već 25. puta povodom Dana Općine Petrijanec održavaju se tradicionalne Konjičke igre u Zelendvoru. 

U Zelendvoru su se u organizaciji Udruge Konj moj prijatelj i Općine Petrijanec održale međunarodne Konjičke igre s uzgajivačima konja iz Htvatske, Mađarske, Slovenije i Italije. Bila je to prilika da se pokažu najljepši konji i njihova umijeća, kao i bogate konjske zaprege uz brojne dodatne sadržaje za posjetitelje.

- Ove godine na 10.000 četvornih metara održavamo Konjičke igre i smatramo da smo ispoštivali sve epidemiološke mjere, naglasio je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

- Događaj je vrlo važan za našu općinu jer rijetko kada, i rijetko gdje možete vidjeti ovoliko puno konja. Na području općine nalazi se nekoliko uzgajivača konja, te oni aktivno podržavaju ovu manifestaciju. Kao kuriozitet, imamo uzgajivača koji je 25 puta nastupio s istim konjem, što govori koliko uzgajivači cijene ovu manifestaciju, dodao je Posavec.  

Posjetitelji su imali prilike uživati u nadmetanju zaprega s profesionalnom i amaterskom opremom te brojnim drugim konjičkim disciplinama.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak je pohvalio organizaciju ovih igara. - Lijepo je danas biti ovdje, u ovome prekrasnom ambijentu. Posjetitelji imaju prilike uživati u nadmetanju zaprega te brojnim drugim konjičkim disciplinama, ali uživati i u jahanju te vožnji kočijama. Treba istaknuti kako je Zelendvor idealno mjesto za takav oblik manifestacije u ovom sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, a ovdje imamo tri bitne značajke, to je dakle samo mjesto, organizator i sama manifestacija koja je dobro posjećena. Kada govorimo o nazivu Udruge, treba reći kako sam naziv Udruge asocira na važnost konja kroz povijest za čovjeka; služio mu je za rad, za ratovanje, za putovanje, a danas ga koristimo za manifestacije i rekreaciju. Čovjek je od svih životinja uvijek najviše bio vezan za konja. Upravo današnja manifestacija pokazuje svu raskoš i značaj ovih plemenitih životinja, dodao je Stričak.

 

Komentari