PRIKUPLJANJE OTPADA

Zeleni paviljoni za stambene zgrade u Lepoglavi bit će "pod ključem"

Objavljeno: 14.07.2020. 20:15

Zadnja izmjena: 14.07.2020. 20:20

Stambene zgrade na području Grada Lepoglave dobit će zelene paviljone u kojima će se, "pod ključem", nalaziti spremnici za miješani komunalni otpad, plastiku, papir i bio otpad. Pristup do tih spremnika imat će samo stanari koji ih koriste.

Na taj će se način povećati učinkovitost selektiranja otpada, ali i spriječiti neodgovorne pojedince koji ne žive u stambenim zgrada da svoj otpad odlažu u spremnike koje za odlaganje otpada koriste upravo stanari. 
O izgradnji navedenih zelenih paviljona, koja se planira za iduću godinu, na sastanku organiziranom od strane Grada Lepoglave, okupljene je predstavnike stanara stambenih zgrada s gradskog područja izvijestio gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić. 

- Ovo je još jedna aktivnost Grada Lepoglave usmjerena što organiziranijem, a time i učinkovitijem zbrinjavanju otpada na gradskom području. Podsjetio bih da je Grad Lepoglava s tim ciljem proveo niz aktivnosti. Uz nabavku novih spremnika za plastiku i papir, ukupno njih 52 odnosno 26 za plastiku i isto toliko za papir, a koje ćemo smjestiti u zelene paviljone, Grad Lepoglava je osobe starije od 70 godina oslobodio plaćanja jednog odvoza miješanog komunalnog otpada mjesečno, istaknuo je gradonačelnik Škvarić dodavši da je riječ o značajnim gradskim investicijama kojima će se pridodati i izgradnja zelenih paviljona.

U planu je izgradnja 20-ak zelenih paviljona. Investicija je to vrijedna oko pola milijuna kuna. Ovisno o broju stanova, jedan će paviljon koristiti nekoliko zgrada. Kod njihove izgradnje vodit će se briga o funkcionalnosti, ali i estetici. O točnim pozicijama na kojima će biti izgrađeni raspravljalo se na održanom sastanku na kojem su, u konstruktivnoj raspravi, predstavnici stanara dali svoja mišljenja i prijedloge na temelju kojih će se definirati točne pozicije na kojima će se paviljoni izgraditi.

Komentari