prekogranični projekt

ZELENO ŽELIMO U dvije godine projekta ostvareno 8 tisuća više turističkih posjeta

U palači Herzer u četvrtak su predstavljeni završni rezultati europskog projekta Zeleno želimo koji se izvodio na prekograničnom području Slovenije i Hrvatske
Objavljeno: 14.02.2020. 08:10

Zadnja izmjena: 14.02.2020. 08:14

U palači Herzer u četvrtak su predstavljeni završni rezultati europskog projekta Zeleno želimo koji se izvodio od 1. rujna 2017. godine na prekograničnom području Slovenije i Hrvatske, točnije na području općina Dobrovnik i Veržej na slovenskoj strani i gradova Varaždin i Ludbreg na hrvatskoj strani.

Glavni cilj projekta bio je osmisliti i implementirati nove turističke sadržaje na temelju aktivnog uključivanja baštine povezane sa sadržajima iz zaleđa, i ciljnim skupinama omogućiti nove doživljaje. Promjena koju se postigla je doprinos većoj privlačnosti prekograničnog područja zbog novih turističkih proizvoda uključenih u baštinu i njihova povezanost sa sadržajima iz zaleđa.

U sklopu projekta uspostavljen je Zajednički prekogranični turistički proizvod, odnosno brend «Kultnatura« i povećan je broj turista za više od 8000 posjeta na lokacijama baštine za vrijeme trajanja projekta.

Komentari