NK Varteks je početak proljetnog dijela prvenstva u 3. HNL Sjever obilježio remijem u Orahovici protiv Papuka (1:1) proteklu subotu, dok ih sutra od 15.30 sati očekuje domaći dvoboj na Slobodi s NK Virovitica.

Trener Želimir Orehovec smatra da svaki bod ima svoju vrijednost pa tako i osvojen na gostovanju.

- Iako na startu nismo osvojili tri boda i ovaj jedan ima svoju vrijednost. Već sam kroz tjedan rekao da nismo obavili pripreme kako smo planirali jer nismo imali zadovoljavajuće uvjete da cijela ekipa bude na okupu i još uvijek nismo u optimalnoj formi. Tek zadnjih deset dana kad smo počeli trenirati na umjetnoj travi imamo normalne i primjerene uvjete za rad, podsjetio je Orehovec.

Uvjeti, uvjeti, uvjeti...

Prilike su se pružile, smatra Varteksov trener, ali kazna je stigla u sudačkoj nadoknadi.

- Prvih pola sata igre u Orahovici protivnik je bio dobar i imao neke prilike da povede, ali je i naš vratar Domjan dobro odradio posao. U ostalim tijeku utakmice mi smo bili bolja ekipa, a naročito zadnjih pola sata kad smo i poveli te trebali, prema prilikama koje nismo iskoristili, utakmicu mirno privesti kraju, rekao je Orehovec.

U nadolazećoj utakmici 16. kola 3.HNL Sjever Udruga navijača White Stones slavi veliku i okruglu obljetnicu.

- Kako to obično biva u nogometu kažnjeni smo u sudačkoj nadoknadi kad je domaćin iz nekog 'čudnog' prekršaja na osamnaest metara zabio za izjednačenje. Sad u subotu imamo bitno utakmicu koja bi nam u slučaju pobjede širom otvorila vrata ligi za prvaka. Osim toga i naši navijači slave godišnjicu i to je razlog više da damo sve od sebe i dobrom igrom i bodovima nagradimo i sebe i navijače. Iako ne volim taj izraz, ali to je jedina utakmica u prvenstvu koju moramo dobiti i igrači su svjesni toga, najavio je Orehovec.

Komentari

06.03.2020. 09:38h Zadnja izmjena: 06.03.2020. 09:40