izvanredna prilika

Želja vam je pilotirati avionom? Ove subote to možete u LORI centru u Ludbregu

Objavljeno: 18.04.2024. 10:17

Zadnja izmjena: 18.04.2024. 10:24

Foto: Arhiva

Suvremene učionice, simulatori leta, moderna oprema. Sve to dio je Newton soba u kojima će se stjecati nova znanja i vještine iz matematike, kemije, biologije, tehničke kulture i fizike i to na dinamičan i praktičan način. Lori centar Ludbreg ove subote 20. travnja održava prvi Dan otvorenih vrata.

Posjetite u vremenu od 9 do 12 sati ovaj jedinstveni znanstveni centar u Hrvatskoj.

-Obzirom na veliki interes građana naše regije, naše dvije Newton sobe, Alfa i Beta, ove će subote biti otvorene od 9 do 12 sati kako bi svi imali priliku razgledati ih. Pripremili smo pokazne vježbe, u jednoj sobi modul robotike i fizike, a u drugoj malo kemije i matematike, odnosno simulator letenja – rekla je Željka Marković-Bilić, ravnateljica Centra.

Podsjećamo, Znastveni centar LORI Ludbreg nalazi se na lokaciji „Starog  mlina“ u Ludbregu čime je, osim kreiranja nove obrazovne institucije, započela i revitalizacije tog nekadašnjeg industrijskog kompleksa. Newton sobe smještene su u dvije novouređene zgrade, a opremljene su za izvođenje ukupno devet obrazovnih modula iz STEM odnosno IKT područja, namijenjenih učenicima u rasponu od 10 do 18 godina starosti. 

Komentari