ne propustite

Foto - Zeljarijada u Vidovcu održat će se od 23. do 25. rujna, evo cijelog programa

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.09.2022. 12:30

Zadnja izmjena: 13.09.2022. 13:19

Od 23. do 25 rujna će se u dvorištu Općine Vidovec održati već tradicionalna 'Zeljarijada' koja je predstavljena danas u Atriju Županijske palače.

Prvog dana manifestacije očekuju nas zeljarske igre, stručni skup, prezentacija gaženja i kiseljenja zelja dok će na 'Zeljarskoj noći' u velikom šatoru nastupiti grupa Vigor.

U subotu, 24. rujna dan započine Vidovečkom špajzom, odnosno Sajmom starih zanata, Gospodarskim sajmom te Sajmom zaštićenih proizvoda. U nastavku dana očekuje vas kuhanje 'megasarme', natjecanje u spremanju 'Zeljarskog kotlića', tradicionalna priprema šarana na rašljama, podjela sarme te 'Makedonsko -zeljarska noć' uz Miško - Krstevski trio te Aktiv bend. U nedjelju vas između ostalog očekuje mimohod KUD-ova i konjskih zaprega, međunarodna smotra folklora te grupa 'Kavaliri.'

'Bit će promjena'

- Nakon dvije godine pokrenuta je Zeljarijada i to nas veseli. Bit će određenih promjena i puno ćemo uložiti u uređenje prostora oko općinske zgrade, odnosno da se ljudi ugodno osjećaju. Veliku ulogu u organizaciji ima naša čuvarica sjemena Varaždinskog zelja, KUD Vidovec kao organizator i Varaždinska županija - rekao je načelnik Općine Bruno Hranić.

'Ponosni smo'

- Mi smo u Varaždinskoj županiji iznimno ponosni na ovu manifestaciju koja je posvećena autohtonom zelju, a prošlo je i 5 godina otkako je varaždinsko zelje zaštićeno na nivou Europske unije oznakom izvornosti, pa će to ujedno biti i mali jubilej - rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec na predstavljanju manifestacije.

 

Komentari