tradicionalna manifestacija

ZELJARIJADA U VIDOVCU: Najduža sarma na svijetu, Miroslav Škoro i Zlatko Pejaković

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.09.2017. 11:25

Zadnja izmjena: 09.09.2017. 12:37

Foto: Facebook/Arhiva

I ove godine dvadeseti put za redom, od 22. do 24. rujna u Vidovcu će se održati nadaleko poznata  gospodarska, kulturan i zabavna manifestacija „ ZELJARIJADA 2017.“.

„Zeljarijada“ je glavna kulturna, gospodarska, zabavna i gastronomska manifestacija Općine Vidovec posvećena zelju, autohtonom proizvodu vidovečkog i varaždinskog kraja, koja se u Općini Vidovec obilježava u mjesecu rujnu od 1997. godine, a ove godine slavi svoju 20. godišnjicu postojanja.

Zbog bogatog kulturnog programa u tri dana trajanja manifestacije, općinu posjeti nekoliko tisuća posjetitelja iz Varaždinske županije, ali i šire. Svojom pjesmom i tradicionalnim plesom na Međunarodnoj smotri folklora predstavljaju se kulturno umjetnička društva iz svih krajeva Republike Hrvatske, a dosad su se svojim nastupima predstavila i društva iz Slovenije , Mađarske, Italije, Makedonije i Rumunjske.

U sklopu Zeljarijade organizira se i Sajam starih zanata koji predstavlja tradicionalne proizvode i proizvodnju kao i Gospodarski sajam , jedini takav sajam u Varaždinskoj županiji, na kojem izlagači izlažu  poljoprivredne strojeve i proizvode , a proizvodi od zelja sastavni su dio tog sajma.

 

 

 

 

 

Komentari