''ZELJE NA VESELJE''

FOTO: Ako volite zelje, onda trebate prelistati novu kuharicu i ideje pretvoriti u fina jela

Danas je u Vidovcu predstavljena kuharica “Zelje na veselje”, autorice Mirjane Habek i Marije Cafuk

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.02.2020. 13:49

Zadnja izmjena: 07.02.2020. 13:50

Foto: Luka Šalamun

Danas je u Vidovcu predstavljena kuharica “Zelje na veselje”, autorice Mirjane Habek i Marije Cafuk. Riječ je o prvoj takvoj kuharici isključivo posvećenoj Varaždinskom zelju u kojoj stručna učiteljica kuharstva Mirjana Habek i čuvarica sjemena Marija Cafuk donose pedesetak recepata u kojima je Varaždinsko zelje jedan od temeljnih sastojaka.

U knjizi se nalazi niz recepata koji će mnogim obiteljima donijeti kreativnost i zeljarsko veselje u kuhinju, ali i slast na tanjuru. Nakon „Tradicijske kuharice“ promovirane prije petnaestak dana, Županija dobiva još jednu vrijednu i korisnu knjigu koja je puna priča o Varaždinskom zelju čija kvaliteta i vrijednost je prepoznata i na razini Europske unije. 

Kuharicu su predstavile autorice, kao i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, a promociji knjige prisustvovala je i predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević, načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić te urednik knjige Kristijan Skočibušić.

- Varaždinska županija zadnjih godina ulaže puno u poticanje i promoviranje svega najboljeg iz naše županije, a poseban naglasak je na gastronomiji i namirnicama, a naravno da je zvijezda varaždinsko zelje koje ima oznaku europske izvornosti - rekla je Natalija Martinčević i dodala kako zelje stoga i zaslužuje imati svoju kuharicu. 

 

 

Komentari