Na izbornoj skupštini

Željko Dvekar ponovno izabran za predsjednika Zajednice branitelja HDZ-a

Na izbornoj skupštini županijske Zajednice "Gojko Šušak" održanoj 4. veljače u Društvenom domu općine Vinica, brigadni general Željko Dvekar ponovno je izabran za predsjednika Zajednice branitelja HDZ-a.
Objavljeno: 06.02.2019. 08:55

Zadnja izmjena: 06.02.2019. 09:01

Na izbornoj skupštini županijske Zajednice "Gojko Šušak" održanoj 4. veljače u Društvenom domu općine Vinica, brigadni general Željko Dvekar ponovno je izabran za predsjednika Zajednice branitelja HDZ-a.

- Upravo je Vinica mjesto odakle je na neki način krenula obrana naše domovine. Ovdje su obučavane prve policijske postrojbe koje su potom prerasle u Zbor narodne garde te Hrvatsku vojsku. Odavde su naši bojovnici odlazili na bojišta diljem Lijepe naše - izjavio je u samom uvodu svog obraćanja Željko Dvekar.

Na izbornoj skupštini u Vinici bio je i predsjednik Zajednice branitelja "Gojko Šušak", umirovljeni general-bojnik Miljenko Filipović koji je rekao: "Kad bi sve županijske organizacije radile kao varaždinska, problema ne bi bilo. Zajednica okuplja branitelje i članove njihovih obitelji, a cilj nam je briga o braniteljima i članovima njihovih obitelji, zaštita digniteta i dostojanstva Domovinskog rata, uključivanje što više branitelja u društveno-politički život".

Uz državnog tajnika u Ministarstvu obrane generala Zdravka Jakopa, predsjednika Županijske skupštine Alena Runca te druge goste, na izbornoj skupštini Zajednice branitelja „Gojko Šušak“ bio je i saborski zastupnik, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak, izaslanik predsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. 

- Branitelji su odvažni, vrijedni, marljivi članovi društva, i dalje rade na dobrobit svog mjesta, kraja i domovine da bude što naprednija i pravednija. Najveći broj ih je još uvijek radno aktivan, što znači da rade i stvaraju, tako da nije točna percepcija dijela javnosti, a i medija, da su vezani samo uz ratne obljetnice i proračun - rekao je Stričak te dodao kako su upravo branitelji najpozvaniji da čuvaju dignitet domovine i Domovinskog rata kao temelj današnje suverene i neovisne Republike Hrvatske.

Uoči izborne skupštine u Vinici izaslanstvo HDZ-a i Zajednice branitelja „Gojko Šušak“ položilo je vijenac kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu i svijeće kod spomen obilježja poginulom viničkom branitelju Mladenu Kasunu.

Komentari