TENIS

Željko Krajan tvrdi da mu je otkaz na mjesto izbornika nametnut!

Objavljeno: 10.11.2019. 18:37

Zadnja izmjena: 10.11.2019. 18:50

Nakon izjave iz Hrvatskog teniskog saveza da su sporazumno završili suradnju s izbornikom Željkom Krajanom, koju je potpisala predsjednica HTS-a Nikoline Babić, stigao je odgovor Krajana u kojem demantira dijelove izjave predsjednice. 

- Nije onako kako je napisano da se radi o sporazumnom raskidu ugovora. To je bilo moje prihvaćanje nametnutog otkaza. Pravi razlog će se vjerojatno kad-tad saznati, izjavio je Krajan. Iako je Krajan jedaan od najdugovječnijih izbornika izgleda da nije uvijek sve bilo idealno.

- Neke nesuglasice sa Savezom postoje već neko duže vrijeme, a vezane su bile za izbor ekipe koja je trebala ići u Madrid. No, unazad mjesec dana sve je bilo dogovoreno i razriješeno. Ja sam bio spreman u ponedjeljak doći na konferenciju za medije i u utorak krenuti na put. U zadnjih mjesec dana se vjerojatno dogodilo i puno toga iza mojih leđa. U zadnjih mjesec dana su se mimo mene neke stvari dogovarale, što se nikad prije nije događalo. Nikad prije se nije vodila takva politika u Savezu. Predsjednica i Upravni odbor imaju to pravo, oni donose odluke koje se njime čine u redu. Ne znam je li trebalo mijenjati nešto što je bilo dobro, a po rezultatima i atmosferi se vidjelo da je u Davis Cup reprezentaciji sve funkcioniralo. Vrijeme će pokazati je li to bila dobra odluka, dodao je Krajan.

Očito se sve dogodilo "iza zatvorenih vrata" u vrlo kratkom periodu, a vjerojatno su presudile nesuglasice s igračima ali i Savezom. 

- Ne znam što je prevagnulo i čija je odluka na kraju. Meni je rečeno da je politika Saveza uvijek bila da su igrači ti koji biraju, koji postavljaju i smjenjuju izbornika. Istina je da su igrači mene izabrali 2012. godine. Piše se o večeri na kojoj su igrači bili s predsjednicom HTS-a. Meni je rečeno da su oni inzistirali na tome da idu sami u Madrid, da nema izbornika, tvrdi smijenjeni Krajan. 

Komentari