Očekuje vas i lijepo vrijeme

Željni ste besplatne klope i mjuze za 1. maj? Evo kamo otići

Sutra se slavi Praznik rada koji se obilježava u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i diljem Varaždinske županije, a za sve one koji još uvijek ne znaju kamo na ovaj neradni dan, mi za vas donosimo pregled svih događanja.
Objavljeno: 30.04.2019. 11:03

Zadnja izmjena: 30.04.2019. 11:11

Foto: Arhiva

Sutra se slavi Praznik rada koji se obilježava u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i diljem Varaždinske županije, a za sve one koji još uvijek ne znaju kamo na ovaj neradni dan, mi za vas donosimo pregled svih događanja.

Međunarodni praznik rada obilježava se kao spomen na velike radničke prosvjede održane u Chicagu 1. svibnja 1886. godine, kada je u sukobima s policijom poginulo više radnika, a njih osmero je osuđeno na smrt. 

Također, one koje brine kakvo nas vrijeme sutra očekuje, možete odahnuti jer sutra će biti pretežno sunčano s najvišom temperaturom od 21 stupnja Celzijeva.

Evo kamo za Prvi maj:

Na Trakošćanu vas od 12 sati očekuje podjela graha s rekordnih 10 kotlova. Osim graha očekuje vas dobra atmosfera uz glazbu i cijelodnevno druženje, a sve to u organizaciji Narodne stranke Reformista.

Obilazak utvrde Grebengrad - i ove godine Turistička zajednica Grada Novog Marofa organizira stručni obilazak utvrde pod vođenjem magistra arheologije. Odlična prilika da posjetitelji, osim zabavnog sadržaja, sudjeluju i u edukativnom dijelu. Sve to u terminu od 11 i 13 sati, a okupljanje zainteresiranih bit će kod izvora podno planinarskog doma. Također, očekuje vas nezaobilazni grah i dobro društvo.

Na varaždinskom kupalištu Dravski bazeni, proslava praznika rada uz prigodan program od 10 sati građanima će biti dijeljene porcije besplatnog graha. Najavljeno je kako će u programu sudjelovati kuburaši iz Maruševca, plesni klub D&D, Centar tradicijske kulture, Varaždinske mažoretkinje, Društvo Naša djeca, Klub za starije osobe te grupe Glorija i Drugi program. Svečanoj atmosferi pridonijet će i Varaždinska građanska garda počasnim plotunima, a za djecu će biti postavljen lunapark.

Praznik rada u Gornjem Knegincu uz zajedničko druženje i proslavu, program se održava od 10 sati na igralištu "Šumica" Dugi vrh. Program proslave:

  • prijave malonogometnih ekipa do 9:45 sati
  • 10:00 sati - malonogometni turnir
  • 11:00 sati - besplatna podjela graha
  • razne igre za posjetitelje: pikado, viseća kuglana, belot...

Tradicionalno druženje u Ludbregu povodm praznika rada. Druženje će se održati od 11 sati u Lovačkom domu u Ludbregu uz glazbeni program. Za sve posjetitelje osiguran je besplatan grah...

 

Komentari