OD 21 SAT DO PONOĆI

Zgrada HNK ove nedjelje će biti osvijetljena zelenom bojom, evo zašto

Objavljeno: 28.07.2023. 10:00

Zadnja izmjena: 28.07.2023. 10:00

Grad Varaždin uz još oko 30 hrvatskih gradova i ove se godine priključuje obilježavanju Dana svjesnosti o gastroshizi, vrlo rijetke urođene mane.

Tim povodom će u nedjelju, 30. srpnja 2023. godine, Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu od 21 sat do ponoći biti osvijetljeno zelenom bojom. Svake se godine diljem svijeta na datum 30. srpnja obilježava Dan svjesnosti o gastroshizi, kako bi se stanovništvu skrenula pozornost na postojanje ove dijagnoze, ali i postojanje organizacije koja je osnovana upravo zbog takvih beba i njihovih roditelja da bi im olakšala ovo izazovno putovanje.

Nositelj ove inicijative je internacionalna organizacija The Global Gastroschisis Foundation, koja povezuje obitelji, liječnike i istraživače iz cijelog svijeta, a u Hrvatskoj djeluje preko Margarete Lovković iz Varaždina, majke djevojčice rođene s gastroshizom. Fokus organizacije je usmjeren na moralnu podršku, informiranost, istraživanje i podizanje svijesti o dijagnozi.

Ako očekujete bebu s gastroshizom ili ste već roditelj i želite se bolje informirati, a ne znate kojim web stranicama na internetu vjerovati, možete posjetiti službenu web stranicu od organizacije The Global Gastroschisis Foundation, koja sadrži pregršt provjerenih informacija.

Ukoliko se želite povezati s drugim obiteljima u Hrvatskoj i saznati informacije iz prve ruke, možete se javiti hrvatskim ambasadoricama i članicama The Global Gastroschisis Foundation koje će vas zatim spojiti s obiteljima: Margareta Lovković ([email protected]) i Marija Sbutega ([email protected]).

Komentari