održan sastanak

STIŽE ZIMA Zimska služba spremna za novu sezonu

Objavljeno: 08.11.2019. 10:42

Zadnja izmjena: 08.11.2019. 11:08

Županijska uprava za ceste danas je u Županijskoj palači održala sastanak na kojem je bila riječ o planu održavanja kategoriziranih cesta na području Varaždinske županije.

Kako je rekao ravnatelja ŽUC-a Tomislav Osonjački, sve je spremno za zimu -  Nalazimo se pred početkom zimske službe. Sve službe se posljednjih mjeseci već polako pripremaju tako da je sve spremno što se tiče županijskih cesta kojih ima gotovo tisuću kilometara. Raspolažemo sa ukupno 45 ekipa a ceste su rangirane s obzirom na realni promet. No, unutar nekakvih 24 sata moramo osposobiti uvjete za normalno odvijanje prometa. Naša sugestija je da vozači na vrijeme zamijene gume na automobilima jer svake godine kada padne prvi snijeg imamo problema sa zimskim gumama - rekao je Osonjački te dodao kako je s njihove strane osigurano četiri tisuće tona soli i posipala.

Za zimu su spremni i u PZC-u. - Kao i svake godine i ove smo godine spremni. Imamo adekvatan broj vozila i ima dovoljno soli i posipala. Trenutno smo u fazi pripremnih radova, a to znači da na cestama postavljamo rubne štapove, snjegobranske mreže - rekao je član Uprave PZC-a, Mario Vdović.

Komentari