najave iz grada

Zip line, adrenalinski park i japanski vrt - uređuje se ludbreški Otok mladosti

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.04.2021. 08:49

Zadnja izmjena: 01.04.2021. 08:51

Od prošle godine Otok mladosti ponovo je u vlasništvu Grada Ludbrega. Kako navode iz Grada, s ciljem da ta zelena oaza smještena u samom srcu grada bude atraktivna i potencijalnim turistima kontinuirano se provode razne aktivnosti.

Kako otkriva gradonačelnik Dubravko Bilić, započelo je uređenje šetnice od brane do mosta u Kučanu, a na samom Otoku mladosti pri kraju je i uređenje malog adrenalinskog parka za djecu starijeg uzrasta.

- Bednja će postati, usudio bih se reći, mala ludbreška rivijera, posebice ovaj dio kroz Kučan koji je prekrasan – kaže gradonačelnik i dodaje kako bi uskoro na rijeci Bednji moglo biti čamaca, kajaka, pedalina, odnosno jednog posve novog turističkog proizvoda. Ludbreg će uskoro dobiti i japanski park koji će biti posvećen Zdenku Oreču koji je promovirao haiku i na taj način naš grad učinio prepoznatljivim nadaleko.

Zip-line na Otoku mladosti

-Tu će biti i zip line po kojoj će se moći spuštati kojih 20-ak metara, penjalice koje će biti zgodno uokvirene u tajmali parkovski prostor. Na Otoku je na sredini jezera i mala fontana koja nas uvodi u gradove koji imaju ovakav oblik brige o vodi i ribama u konačnici. Fontana ne samo da je zabavna za nas šetače već i za ribe jer radi tzv. aeraciju odnosno vodu puni zrakom tako da ribe u onim toplijim mjesecima mogu lakše preživljavati. Tako smo spojili jednu korisnu stvar s još jednim prepoznatljivim simbolom Ludbrega – rekao je gradonačelnik Bilić.

 

Komentari