NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN U 2019.

Zlatko Dalić: "Povratak NK Varaždin u 1. HNL mora biti želja svih, a ne samo nas nekoliko!"

Objavljeno: 01.01.2019. 13:42

Zadnja izmjena: 01.01.2019. 15:35

NK Varaždin u 2019. godinu ulazi s neskrivenim željama za ulazak u 1. HNL. Hoće li to biti ostvarivo izravnim plasmanom ili u kvalifikacijskom susretu pokazat će vrijeme, ali ambicija je još uvijek tu bez obzira na poteškoće koje su se javile u rezultatskom dijelu tijekom jesenske sezone.

Želja je i da ih odlučnije podrže Grad Varaždin i Varaždinska županije u tom projektu, a kakvi će rezultati biti na tom planu ovisi i o rezultatima na sportskom planu.

Predsjednik NK Varaždin, Stjepan Cvek i dalje je pun optimizma što se tiče zacrtanih planova o ulasku u 1. HNL.- Svi se nadamo da ćemo u 2019. godini bili u 1. HNL. Krenuli smo u sezonu s jako puno optimizma. Malo nam se neke stvari nisu poklopile ali sada radimo na tome da osvježimo i osnažimo momčad te idemo pokušati ostvariti izravan plasman u Prvu ligu. Svi govore da se u Varaždnu treba igrati 1. HNL, idemo to sada i ostvariti, naglasio je Cvek.

Potrebna šira podrška

Zlatko Dalić je važan oslonac NK Varaždin. Nevjerojatnim rezultatima u svom trenerskom radu skrenuo je pozornost i na varaždinski nogomet te potrebu da NK Varaždin bude u društvu najboljih, u 1. HNL.

- Nama je cilj da se vratimo NK Varaždin u Prvu ligu. Ali, to mora biti cilj svih a ne samo nas nekoliko. To mora biti cilj grada i županije. Svi se moraju uključiti. Drugi gradovi se puno više uključuju i puno izdašnije podržavaju svoje nogometne klubove. Ne znam čemu je svrha da samo nas par gura da se klub vrati u 1. HNL. Treba puno veća i šira podrška oko tog projekta. Novaca ima, to je sigurno, samo ga treba dobro rasporediti i pametno uložiti. Ne može se govoriti da novaca nema – novaca ima. Treba novac pametno usmjeriti i donijeti pametne odluke. Nisam protiv niti jednog drugog sporta, naprotiv. Ima novca za sve, siguran je Dalić.

Uočeni su propusti

Branko Karačić, trener NK Varaždin kaže da ne bi ni dolazio u Varaždin da cilj nije ulazak u 1. HNL.

- Važno je da smo svjesni propusta koji su učinjeni, od ljetnog prijelaznog roka do prezentacija u jesenskom dijelu prvenstva. Vjerujem da sve ono o čemu smo razgovarali od kada sam došao u klub i možemo realizirati. U proljeće će se vidjeti drugo lice NK Varaždin. Siguran sam da će plan o ulasku u prvu ligu biti ostvaren, podvukao je Karačić.

Najbolji strijelac i jedan od najboljih igrača NK Varaždin Leon Benko smatra da treba biti realan.

- Mislim da su bila prevelika očekivanja na početku sezone. Nije to izgledalo baš dobro u nekim utakmicama. Mislim da su ljudi u klubu "podvukli crtu" i vidjeli naše nedostatke. Imamo dosta vremena da se konsolidiramo i da dovedemo nekoliko pojačanja. Ona su nam potrebna da bi ušli u Prvu Ligu, tvrdi Benko.

Komentari