HRVATSKA - TUNIS

Zlatko Dalić: "Nadam se dobroj igri, spektaklu i pobjedi!"

Objavljeno: 11.06.2019. 11:17

Zadnja izmjena: 11.06.2019. 11:20

Hrvatska nogometna reprezentacija zaključit će sezonu večeras u 20.45 prijateljskom utakmicom protiv Tunisa na varaždinskom gradskom stadionu. 

U Varaždinu su svi raspoloživi reprezentaivci koje je Zlatka Dalić koristio i u Osijeku na kvalifikacijskoj utakmici protiv Walesa, u važnoj pobjedi 2:1. Tako da će varaždiski ljubitelji nogometa moći vidjeti i kapetana Luku Modrića, te druge igrače koji  su doprinijeli osvajanju srebrne medalje na SP u Moskvi. Osim tog utakmica će imati i humanitarni karaktert jer će sav prihod s utakmice biti doniran potrebitima.

S obzirom na prijateljski karakter utakmice natjecateljskog pritiska nema, a izbornik Dalić je ovako najavio utakmicu: 

- Nadam se dobroj igri, spektaklu i pobjedi. Raspoloženje je jako dobro, svi smo sretni poslije pobjede nad Walesom i protiv Tunisa ćemo uživati u nogometu. Priliku će dobiti svi igrači, zavrijedili su. Kvalitetno su radili deset dana, bili ozbiljni i profesionalni, i neka ovaj ciklus završe ponekom minutom u reprezentaciji, dodao je Dalić u izjavi za HNS.

Gosti iz Tunisa u dvoboj ulaze u sklopu priprema za svoj nastup na nadolazećem kontinentalnom prvenstvu, Afričkom kupu nacija, gdje će zaigrati u Skupini E s Malijem, Mauritanijom i Angolom.

Tunis ima jedan naslov prvaka Afrike (2004.), a s klupe ga vodi francuska nogometna legenda Alain Giresse. Vrijedi istaknuti i da je izbornik Tunisa od 1961. do 1962. bio Splićanin Frane Matošić, koji je u svom mandatu osvojio afričku broncu.

Na aktualnoj Fifinoj ljestvici najboljih reprezentacija Tunis drži 28. mjesto, iza Japana i Ukrajine, a ispred Srbije i Venezuele, dok mu je najbolji plasman vrlo visoka 14. pozicija iz lipnja prošle godine.

Vatreni su u svojoj povijesti odigrali sedam utakmica u Varaždinu te još nikada nisu izgubila, ubilježivši pet pobjeda bez primljenog pogotka te dva neriješena rezultata. S Tunisom se još nisu sastajali, a u taj ih susret vodi upravo srebrni izbornik Dalić, čija je i igračka i trenerska karijera vrlo usko vezana za Varaždin te će zasigurno i ovaj ogled svima prisutnima ostati u lijepoj, dugotrajnoj uspomeni.

Komentari