FAIR PLAY

Zlatko Dalić surađivo je na izdanju Bontona ponašanja u športu za trenere

HOO

Objavljeno: 26.02.2020. 12:11

Zadnja izmjena: 26.02.2020. 12:15

Zlatko Dalić surađivo je na novom projektu Hrvatskog fair play odbora na Bontonu ponašanja u športu za trenere.

Pod predsjedavanjem čelnice Danire Bilić, Hrvatski fair play odbor (HFPO) održao je u prostorijama HOO-a 10. sjednicu, na kojoj je predstavljen najnoviji uradak iz edicije sportskih bontona - Bonton ponašanja u športu za trenere.

U dvojezičnoj brošuri, suatorica Nataše Muždalo iz Središnjeg državnog ureda za šport (SDUŠ) i prof. Zrinke Greblo Jurakić (Hrvatski studiji), trenerske fair play postulate ilustracijama je obogatio Nikola Plečko (Nik Titanik), a za završno „slovo“ pobrinuli su se nogometni izbornik Zlatko Dalić i nekadašnja vrhunska rukometašica Klaudija Bubalo. Izdanje brošure financirala je Hrvatska olimpijska akademija (HOA). Osim trenerskog, dosad su izdani bontoni za predškolski uzrast i učenike, planirana su još dva, a među njima će biti i onaj za roditelje (sportaša). Trenerskom bontonu slijede daljnje promocije.

Od ostalih odluka prihvaćenih na sjednici, posebno je zanimljiv prijedlog o uvođenju fair play kartona kojim bi se izricala pohvala svakom mladom sportašu ili sportašici za korektan čin tijekom natjecanja. Taj pilot-projekt trebao bi zaživjeti već tijekom ožujka na natjecanjima pod ingerencijom Hrvatskog školskog sportskog saveza.
Nazočni članovi HFPO-a razmotrili su i hrvatske prijedloge za međunarodne fair play nagrade (europska i svjetska razina), te prihvatili izvješće sa sjednice Izvršnog odbora Europskog fair play pokreta (EFPP) krajem siječnja u Beču.

Komentari