Zlatko Horvat podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika NK Varaždina!

Objavljeno: 27.02.2012. 09:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Iako je prošli tjedan izgledalo drugačije, ponajviše nakon tenzija s novopečenim podpredsjednikom Borisom Solomunom, Zlatko Horvat podnio je u ponedjeljak ujutro neopozivu ostavku na mjesto predsjednika NK Varaždina.

>> Solomun skupio potpise za izvanrednu skupštinu, od petka preuzima klub

Priopćio je to u ponedjeljak ujutro na press konferenciji varaždinskog prvoligaša, najavivši da će to potvrditi na skupštini kluba u srijedu.

-Napravili smo sve da budemo korektni, nemamo pravu podršku navijača, sponzora. Jednostavno, jedna borba u kojoj smo ostali sami. Ovo više nema smisla, pa dajem neopozivu ostavku. Sa željama da novi ljudi naprave nešto drugo, odlazim čista obraza, mogu si zamjeriti kadrovsku politiku, u kojoj je bilo propusta, no ja sam došao u klub po zadatku iz grada- rekao je Zlatko Horvat.

Podsjetimo, Zlatko Horvat je na predsjedničko mjesto u klubu stigao u travnju 2009. godine, nakon što je ostavku podnio Ivan Topolnjak, dotadašnji predsjednik.

Horvat se od predsjedničke funkcije oprostio s lijepim željama NK Varaždinu, te istaknuo da ne bi bili u ovako nezavidnoj situaciji da su realizirali novace koje im duguje Dinamo.

- Deset puta smo bili kod Mamića, no ne znam gdje je zapelo. Da smo relizirali novac od Dinama ne bi bili u ovakvoj situaciji- istaknuo je sada bivši predsjednik Horvat.

Horvat je prošle srijede na Izvršnom odboru bio za stečaj s preustrojem, no dogovoreno je na klub ide u nagode s vjerovnicima. Dogovor nije postignut pa se ni utakmica s Rijekom nije odigrala, čime su Varaždinci sigurno gurnuti u drugu ligu.

- Bilo je puno problema, no odluka o neskidanju suspenzije kap je koja je prelila čašu. Tu odluku smatram sramotnom, nemoralnom i pravno neutemeljenom koja je poništila 20 godina rada ovog kluba. Gospoda iz HNS-a su vjerojatno zaboravila da je Varteks uvelike pomogao u osnivanju HNS-a - kazao je Horvat

Predsjedanje Horvata obilježili su brojni problemi u klubu, možda i najveći u klupskoj povijesti, a ostat će zabilježen i kao predsjednik koji je promijenio ime kluba, nakon što je 51 godinu nosio ime Varteks, i pod tim imenom ostvario najveće uspjehe.

Boris Solomun: Kandidirat ću se za predsjednika NK Varaždina

Nasljednika Zlatka Horvata nećemo morati dugo čekati. Bivši dopredsjednik Boris Solomun već je javno istaknuo kandidaturu za predsjednika kluba najavivši da će u kratkom roku, ako treba i vlastitim novcem, dogovoriti nagodbe sa vjerovnicima koji su suspendirali klub.

- Predstavit ću svoj program i kandidirat ću se za predsjednika- rekao je Borisa Solomun.

Najavio je također i da „u rukavu“ ima velikog investitora, jednu veliku europsku aviokompaniju, koja je spremna uložiti čak 50 milijuna kuna u klub. Solomun će u srijedu svoj program predstaviti članovima Skupštine kluba na izvanrednoj sjednici.

Njegovo imenovanje na mjesto predsjednika trebalo bi biti samo pitanje formalnosti jer je već dobio podršku Grada Varaždina, Varaždinske županije, Udruge navijača White Stones i jednog od najvećih sponzora, Privredne banke Zagreb, te tako može računati na više od 50% glasova svih skupštinara.

Komentari