"Bez Zlaca, nikud!"

Zlatko Novak iz Restorana Bedem kapetan je Nacionalnog tima za Kulinarsku Olimpijadu

Objavljeno: 31.01.2020. 08:26

Zadnja izmjena: 31.01.2020. 08:27

Foto: Hrvatski kuharski savez

U tijeku je jedna od završnih provjera Nacionalnog tima za Kulinarsku Olimpijadu koja svoja vrata kulinarskim majstorima iz čitavog svijeta otvara na Valentinovo, i to u Stuttgartu.

Stoga je Hrvatski kuharski savez odlučio ponaosob predstaviti svakoga člana Nacionalnog tima, a kao kapetan tima ovoga je puta Varaždinac Zlatko Novak iz Restorana Bedem.

Kako su istaknuli iz Hrvatskog kuharskog saveza, Novak kao kapetan Nacionalnog seniorskog tima "trenutno sve napore usmjerava na kvalitetnu pripremu tima kako bi se što bolje predstavili na Olimpijadi i kući vratili sa zapaženim rezultatima." - Još uvijek mlad kuhar, ali sa zavidnim natjecateljskim stažom. Veliki umjetnik u serviranju jela, nesebičan i skroman, svaka repka bila bi presretna da ga ima u svom timu! Bez Zlaca, nikud! - istaknuli su iz saveza.

Novak je inače nositelj titule Državnog prvaka u kuharstvu i trostruki je pobjednik natjecanja „CRO TOP 10“. U dosadašnjem radu predstavio se na brojnim značajnim međunarodnim natjecanjima poput Svjetskog kulinarskog kupa u Luksemburgu, Kulinarske olimpijade u Njemačkoj i Global Chefs Challenge-u. U 2017. godini se zajedno s kolegom iz Bedema, Marinom Pozderom, predstavio na natjecanju Bocuse d'Or Europe, natjecanju koje za njega predstavlja najveći dosadašnji uspjeh u karijeri.

Komentari