Povjerenje skupštinara

Zlatko Šantavec stari novi predsjednik trnovečke Agro udruge

Objavljeno: 02.03.2016. 17:49

Foto: Agro udruga TB

Agro udruga općine Trnovec Barolovečki održala je Izbornu Skupštinu na kojoj je, uz prihvaćanje svih potrebnih izvješća te planova i programa za daljnji rad, izabrano i novo rukovodstvo...

Za predsjednika je izabran Zlatko Šantavec, koji je i dosada bio na toj funkciji, dok je dopredsjednik Anđelko Petek. Tajnik udruge je Martin Balog. U Izvršni odbor izabrani su Nenad Višnjić, Pero Sajko, Mario Petran, Branko Mikulić, Zdravko Mikulčić, Marijan Hrman, Josip Važanić i Zvonko Pačalat.

Članovi Nadzornog odbora su Stjepan Hamelec, Vlado Levak, Dragan Balog, Ivo Levak i Franjo Sudec.

Novi-stari predsjednik zahvalio se članovima udruge na još jednoj dobroj godini i kvalitetnom radu. Zadovoljan što su sva izvješća prihvaćena jednoglasno i što je poslovanje udruge u prošloj godini bilo uravnoteženo najavio je niz aktivnosti u ovoj godini.

U planu za ovu godinu istaknuo je nastavak edukacije poljoprivrednika za rukovanje pesticidima i herbicidima.

Samo prošle godine edukaciju je uspješno završilo više od 400 poljoprivrednika s područja općine.

Prošle je godine iz općinskog proračuna za razne subvencije poljoprivrednicima izdvojeno 154 tisuće kuna. Osigurano je 10 tisuća kuna za Agro udrugu za program osposobljavanja poljoprivrednika.

Nabavljeno je umjetno gnojivo za ublažavanje šteta od elementarnih nepogoda u vrijednosti 110 tisuća kuna. S 15 tisuća kuna subvencionirana je nabavka opreme za navodnjavanje za tri OPG-a.

Komentari