"Istria cantat"

Zlatna nagrada Varaždinskom obrtničkom glazbenom društvu u Puli

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.01.2018. 16:39

Zadnja izmjena: 21.01.2018. 16:44

Mješoviti pjevački zbor Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva jučer je sudjelovao na velikom međunarodnom natjecanju zborova "Istria cantat" koje se održalo po prvi puta u Puli u velikoj dvorani doma branitelja u organizaciji Hrvatske udruge zborovođa Zagreb.

Na natjecanju je sudjelovalo šestotinjak pjevača iz 23 zborova i vokalnih skupina.
Zbor je za svoj sjajni nastup pod vodstvom maestre prof. Janje Knapić u kategoriji popularne glazbe od međunarodnog ocjenjivačkog odbora primio zlatnu nagradu.

Da uspjeh bude još veći i naša maestra Janja Knapić je od ocjenjivačkog odbora dobila Posebnu nagradu umjetničkoj voditeljici za poseban umjetnički dojam. Zbor je do sada više puta na natjecanjima u organizaciji Hrvatskog sabora kulture osvajao srebrne i brončane plakete i priznanja, ali ovo je prvi puta da osvoje zlatnu nagradu i to na tako velikom međunarodnom natjecanju.

Tako je ovaj najstariji mješoviti pjevački zbor u Gradu glazbe na najbolji mogući način zakoračio u godinu u kojoj obilježava i svečano će proslaviti 80 obljetnicu od osnivanja 1938 godine od Varaždinskih obrtnika.

Obilježavanje velike obljetnice završit će krajem godine Svečanim koncertom u HNK Varaždin na kojem će nastupiti i poznati gosti i prijatelji ovog zbora.

Komentari