HRVAČKI KLUB LUDBREG

Zlatni pijetao sretan za mlade ludreške hrvače

Objavljeno: 04.03.2019. 11:09

Zadnja izmjena: 04.03.2019. 11:21

Koprivnica je ove subote bila domaćin tradicionalnom turniru u hrvanju za mlađe uzrasne skupine. U dvorani Gimnazije "Fran Galović" na ovogodišnjem 16.-om izdanju "Zlatnog pijetla", nastupio je 301 natjecatelj iz Slovenije, Slovačke, Mađarske, Nizozemske i Hrvatske.

HK Ludbreg predstavio se sa šest hrvača koji su redom ispunili očekivanja. Svoj prvi nastup na nekom službenom natjecanju, ostvario je Jan Špoljarić te se domogao i prve medalje. U finalu, bolji je bio daleko iskusniji protivnik iz zagrebačkog Herkula, pa se Jan okitio srebrom.

Vilim Cindori, koji je također na početku hrvačke karijere, ovo mu je drugo službeno natjecanje, pokazao je odličnu borbenost i poveo u borbi prvog kola, protiv iskusnijeg protivnika iz Petrinje, no u nastavku je neiskustvo došlo do izražaja, tako da je borbu ipak izgubio. 

Donat Ledenko u prvom je kolu pobijedio u neizvjesnoj borbi, ali sljedeću jednako tako neizvjesnu borbu gubi, a kako protivnik nije stigao do finala, tu je kraj za ovog perspektivnog borca koji je na kraju plasiran na solidno 8. mjesto.

Dva najiskusnija borca HK Ludbreg, Florijan Varović i Rene Dulikravić, nastupili su u istoj kategoriji, do 40 kg. U prvim kolima obojica su zabilježili pobjede, a ždrijeb je htio da se  sastanu u četvrtfinalu. Dalje je prošao Florijan koji je u polufinalu protiv hrvača iz Slatine imao inicijativu, ali nekoliko grešaka, što njegovih, što sudačkih, koštale su ga finala. U borbi za broncu bio je uvjerljiv protiv hrvača Vrbovca, dok je Rene na kraju plasiran na 8.  mjesto. 


Najvrijedniji rezultat ostvario je Ivan Bačani koji se popeo na najviše postolje. Počeo je sa dvije uvjerljive pobjede,protiv predstavnika Sesvetskog Kraljevca i Gladijatora iz Siska, da bi treću tijesno izgubio od hrvača iz Sesveta. Bez obzira na poraz, ulazi u polufinale, gdje je opet bio uvjerljiv protiv hrvača iz domaće Podravke te ulazi u finale. Tamo ga čeka Sesvećan, koji ga je pobijedio u grupnoj fazi natjecanja. Ivan je bio taktički puno bolji nego u prvoj borbi i u uzbudljivom meču pobjeđuje na bodove 13:10. 
Ekipu su vodili treneri Darko Frankol i Ignac Horvat uz podršku predsjednika Nine Dulikravića, a jaku podršku ludbreški natjecatelji imali su na tribinama koprivničke dvorane.

Komentari