PARA STOLNI TENIS

Zlatom u Costa Bravi Helena Dretar Karić izvadila vizu za Paraolimpijske igre u Tokiju!

Objavljeno: 07.03.2020. 23:02

Zadnja izmjena: 07.03.2020. 23:16

Varaždinka Helena Dretar Karić, srebrna paraolimpijka u paru iz Ria, osvojila je zlatnu medalju na Otvorenom parastolnoteniskom prvenstvu Španjolske, u Costa Bravi.

Helena Dretar Karić pobijedila je Duman Latice iz Turske 3:2. U borbi za zlato Helena je izgubila od Yukim Chada iz Japana istim rezultatom, ali ukupno gledajući osvojila je veći broj bodova po setovima pa je na kraju slavila  varaždinska parastolnotenisačica.

Helena trenutno drži deseto mjesto na svjetskoj rang listi u kategoriji 3. Ako je nitko ne preskoči na tom mjestu do 31. ožujka izvadila vizu za Paraolimpijske igre u Tokiju.

- Izuzetno sam sretna i zadovoljna ovim svojim uspjehom, izjavila je Helena Deretar Karić za HRT. - Iako sam pobijedila izravnu konkurenticu Latice Duman, dodatnu dramu mom uspjehu donio je poraz od Yukim Chada. No, sve što sam dogovorila sa svojim trenerom Krešom Kovačem uspjela sam odigrati i tako u srazu s ostale dvije suparnice ostvariti tri pobjede i osvojiti nove bodove koje su me učvrstile na desetom mjestu svjetske rang liste kategorije 3. Vjerujem da će na kraju ožujka to biti dostatno da i ja mogu nastupiti u Japanu,dodala je Varaždinka Helena Dretar Karić.

 

Komentari