općina bednja

Značajan korak prema kvalitetnijem suživotu s prirodom: osnovnoškolci iz Vrbna u vrijednom projektu

Objavljeno: 06.04.2022. 18:01

Zadnja izmjena: 06.04.2022. 18:01

Ove školske godine Područna škola Josipa Jedvaja Vrbno uključila se u vrijedan projekt. Riječ je o projektu vezanom uz ekologiju i održivi razvoj koji se provodi u sklopu Građanskog odgoja i obrazovanja, a Područna škola Vrbno realizira ga u suradnji s Varaždinskom županijom.

S obzirom da učenici uče o zdravom načinu života, očuvanju prirode, bioraznolikosti i održivom razvoju projekt je itekako značajan. Osnovnoškolci tako sudjeluju u nekoliko izvannastavnih aktivnosti; jedna grupa izrađuje povišene gredice na kojima će uzgajati začinsko bilje, a napravit će i hotel za kukce, druga grupa obrađivat će vrt u blizini škole gdje će saditi i sijati autohtone vrste cvijeća i povrća, dok će treća grupa obrađivati školski voćnjak.

Čestitavši učenicima i nastavnicima na uspješnom provođenju ovog vrijednog projekta načelnik Općine Bednja Damir Poljak istaknuo je važnost očuvanja okoliša i brige o prirodi.

-Drago mi je da se sve osnovne škole na našem području sve više uključuju u razne projekte i izvannastavne aktivnosti te da ih i više nego uspješno provode. Time se našim učenicima, uz osnovno obrazovanje, daju temelji i uči ih se o nekim od najvažnijih stvari za njihov budući život, očuvanju prirode, zdravom načinu života, kvalitetnom provođenju slobodnog vremena i brizi za okoliš – poručio je načelnik Poljak.

Komentari