LUDVIK PERŠOLJA

"Znamo svi kako je u sportu, jednom kada te više nema svi te zaborave"

Objavljeno: 04.10.2019. 20:08

Zadnja izmjena: 04.10.2019. 20:39

Novi član STK Starr, bivši slovenski reprezentativac Ludvik Peršolja već je na prvom meču za svoj novi klub pokazao raskoš svoje igre, bez obzira što još nije u punoj formi nakon teške ozljede.

Dvadesetčetverogodišnji stolnoteniski internacionalac igrao je brojne mečeve s najboljim europskim i svjetskim igračima, a igrao je i u njemačkoj stolnoteniskoj ligi. Iskustvo koje je stekao najvjerojatnije će nastaviti prenositi na mlađe suigrače i kao trener. Najprije u Varaždinu a zatim i u svom matičnom klubu u Sloveniji.

Kako bi s današnje točke gledišta opisalo svoju dosadašnju sportsku karijeru?

- Počela je teško, prvih pet godina izgubio sam svaki meč. Dolazi osam na turnire izgubio prvi meč i natrag kući. Nakon što sam počeo trenirati s Miroslavom Tokićem, sve je krenulo na bolje. Počeo sam pobjeđivati i dospio sam i u slovensku reprezentaciju. Pobijedio sam na Prvenstvu Slovenije, a posljednju godinu kada sam bio junior bio sam prvak Slovenije u svim kategorijama, pojedinačno, u paru, mješovitom paru i ekipno. Tada sam krenuo u klupsku karijeru. Igrao sam u Njemačkoj dvije godine i posljednje godine kada sam bio najbolji igrač 4. njemačke lige došlo je do povrede koljena. Popucali su križni ligamenti i tako sam završio.

Ozljede, iako su sastavni dio sporta, teško je razdoblje za svakog sportaša. Kako ste se vi uspjeli vratiti?

- Znamo svi kako je u sportu, jednom kada te više nema svi te zaborave. U tom teškom periodu samo dva čovjeka su se sjetila na mene. Jedan je Miroslav Tokić, a drugi je Ronald Ređep. Ronald mi je puno pomagao tijekom moje karijere, puno usluga mi je napravio i sada mu to vraćam koliko mogu. Sada kada ponovo mogu igrati, došao sam u Varaždin i igram za njegov klub.

Možete usporediti njemačku i hrvatsku stolnotenisku ligu?

-  Igrao sam 4. Njemačku ligu koja nije bila tako jaka, ali je bilo puno jako dobrih starijih igrača s puno iskustva. Igrao je tamo jedan Kinez koga nisam mogao nikako pobijediti i on je bio jedini igrač u ligi kojeg nisam uspio pobijediti. Hrvatska liga je pak stvarno jaka. Ovdje ima jako dobrih igrača i nikada ne znaš koga ćeš dobiti, a svi igraju i treniraju tri, četiri puta na tjedan. Imaju odličnu kontrolu loptice i igre. Meni je sada malo teže, kada ne treniram toliko, ali nije nemoguće. Kad dođem do dva, tri dobra treninga tjedno imat ću i ja to.

Kakvi su vam planovi u budućnosti za nastavak sportske karijere? 

- Skoro dvije godine nisam trenirao. Nisam mogao zbog koljena, a malo se odužio odlazak na operaciju pa zatim oporavak. Sada vidim da mi odgovara igrati za STK Starr jer nema velikog pritiska, nema nikoga tko me gleda i kaže "Evo ga Peršolja je sada izgubio od ovog trećeg igrača". Ovdje dolazim opušteno i ako pobijedio je super, a ako ne onda ću trenirati još više. Sad ću nastaviti s treninzima tri puta tjedno jer ne mogu više zbog posla. Ovu godinu ću igrati ovdje koliko budem mogao zbog Ređepa i to je to. Možda ću zatim postati trener u mom klubu, jer moja otac je predsjednik kluba, NTK Letrika.    

 

Komentari