6. po redu

'Znanjem protiv mržnje' u Prvoj gimnaziji u Varaždinu

Objavljeno: 10.11.2016. 10:55

Foto: Varaždinska županija

U Prvoj gimnaziji u Varaždinu održan je skup za učenike i nastavnike koji promiče toleranciju, međusobno uvažavanje i suradnju te potiče na samostalno istraživanje i društveno prihvatljiv angažman pojedinaca u zajednici.

Kao i prijašnjih godina, skup je bio posvećen manje poznatim ličnostima i događajima iz povijesti, marginalnim skupinama, hrabrim pojedincima te konfliktnim situacijama s ciljem prepoznavanja istih i isticanja pozitivnih primjera.

Skup je organiziran u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške i Udrugom za edukaciju i promicanje ljudskih prava a od pokroviteljstvom Varaždinske županije.

Na skupu su djelatnice Veleposlanstva Kraljevine Norveške govorile o okupaciji Norveške za vrijeme Drugog svjetskog rata, a skup je pratio i zamjenik župana Varaždinske županije, Alen Kišić.

Zamjenik župana je tom prilikom istaknuo zadovoljstvo sudjelovanjem na projektu koji odgovara na koji se način boriti protiv mržnje, netolerancije i drugih loših stvari koje su se događale u povijesti čovječanstva.

– Ključna poruka koja proizlazi iz ovog projekta jest da uvijek razgovor, međusobno uvažavanje i povjerenje mogu spriječiti ratove koji su najgore zlo koje se može dogoditi čovječanstvu te da ne postoji dobar rat. - rekao je zamjenik župana.

 

Komentari