Znate li nekoga tko se uspješno zaposlio preko burze rada u posljednje vrijeme?

Objavljeno: 09.07.2014. 10:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija/Andrej Švoger

Hrvatski zavod za zapošljavanje predstavio je 8. srpnja u Zagrebu projekt „Novi pristupi HZZ-a u pružanju usluga klijentima“ koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a ukupna mu je vrijednost čak 1 049 500 eura.

Cilj projekta je poboljšati kvalitetu i učinkovitost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u pružanju usluga klijentima, a svrha mu je unaprijediti kapacitete HZZ-a u pružanju usluga klijentima na području posrdovanja i priprema za zapošljavanje.

Ovo je još jedan u nizu projekata usmjeren prvenstveno na naše klijente, ali i na jačanje administrativnih kapaciteta koje će pružanje usluga Hrvatskog zavoda za zapošljavanje  učiniti još djelotvornijima. Projekt je usmjeren na razvijanje novih metoda rada kako bismo na još bolji način pomogli poslodavcima u vrijeme restrukturiranja te na sve one kojima je potrebno vodstvo u odabiru karijere – istaknula je ravnateljica HZZ-a Ankica Paun Jarallah na predstavljanju projekta.

Projekt se sastoji od tri komponente koje su usmjerene na povećanje kapaciteta HZZ-a u pružanju bolje prilagođenih i ciljanih usluga za poslodavce, na razvijanje modela usluga e-savjetovanja za klijente HZZ-a, kao i na razvijanje novih paketa mjera aktivne politike zapošljavanja usmjerenih na dugotrajno nezaposlene.

Konstantno se radi na modernizaciji našeg rada i usavršavanju usluga HZZ-a kako u središnjici, tako i u Područnim uredima, kao što je to u Varaždinu. Nama je vrlo važno obaviti individualnu komunikaciju s osobama koje su prijavljne na Zavod, kako bismo prikupili sve potrebne podatke, a onda se komunikacija odvija i putem SMS poruke, telefonski ili e-mailom. Vrlo nam je važno da je osobna evidentirana, osobito ako prima novčanu naknadu, ali i da aktivno traži posao te da nas konstantno informira o tome – istaknula je Jasenka Hutinski, predstojnica HZZ-a Područni ured Varaždin.  

Glavni korisnik projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje, a provodi se od ožujka ove godine, do svibnja 2015. Projekt provodi konzorcij predvođen tvrtkom WYG International Limited u suradnji s tvrtkama ÖSB Consulting Gmbh i WYG Savjetovanje d.o.o.

Za vrijeme trajanja projekta, konzorcija će blisko surađivati s HZZ-om, kao i s klijentima i partnerima HZZ-a kako bi se utvrdili nedostaci u pružanju usluga, razvila inovativna rješenja za poboljšanje učinkovitosti i postigla izvrsnost u kvaliteti usluga.

Europski socijalni fond, čijim sredstvima je ovaj projekt financiran, posvećen je promicanju zapošljavanja u EU-u te pomaže zemljama članicama da europskom radništvu i poduzećima osiguraju bolju pripremljenost i osposobljenost za suočavanje s novim globalnim izazovima.

U Hrvatskoj je trenutno oko 300 tisuća nezaposlenih prijavljenih na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.

Što naši sugrađani misle o ovakvim potporama HZZ-u i općenito o njihovim uslugama i zapošljavanju preko burze rada, pročitajte u raspravi koja trenutno traje na Facebook stranici eVaraždin.hr-a 

U raspravu se možete uključiti ovdje

 

Komentari