Koka poražena od Zeline, unatoč vodstvu od plus 7

Objavljeno: 27.01.2011. 10:19

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Iako su odlično krenle u susret, vodile veći dio utakmice, rukometašice Koke ipak su poražene na domaćem parketu, rezultatom 28:30, od Zeline, u prvoj utakmici nastavka prvenstva.

Nevjerojatno dobro otvorile su susret varaždinske rukometašice. Sve je na početku išlo «kao po špagi», a rezultiralo je i velikim vodstvom 14:7 u 17. minuti, nakon čega su domaće promašile penal i još jedan zicer u kontri.

Gošće se vraćaju na samo 16:13, a imaju i dvije igračice više, no s igračkim manjkom na parketu, borbene «kokice» postižu čak dva gola, za vodstvo 18:13 na poluvremenu.

Malo po malo, prednost se smanjuje u nastavku, no ipak su ga domaće držale sve do predkraj susreta. Tada u 54. minuti Zelina izjednačuje i prelazi u vodstvo. Ponestajalo je snage u redovima prve šestorke Koke, s klupe nije bilo kvalitetnog priključka i spremnije gošće iz Zeline na kraju stižu do vrijedne pobjede.

- Mi smo u ovoj utakmici pokazali da imamo određeni kvalitetu, no ta kvaliteta je vrlo tanka, zbog manjka igračica. Najveći problem je što u pripremnom periodu nismo odradili kako treba, imamo pet ili šest igračica koje su odradile pripreme kako treba, no ne mogu izgurati u današnjem rukometu svih 60. minuta – kazao nam je trener Koke Vladimir Vujović.

Kod varaždinskih rukometašica najviše su se istaknule Horvat sa sedam, Oštarijaš i Tomašek sa šest, dok je Kocijan dodala pet pogodaka. U redovima Zeline Madžarac je u drugom poluvremenu bila nezaustavljiva sa osam pogodaka, Smiljanić je dodala šest, a Dragišić i Ercegovac po pet.

U subotu Koka igra još jednu domaću utakmicu protiv Trešnjevke, koja je jučer svladala čak i veliku Podravku. Džono, Zovko i Jukopila, plus odlična vratarka Janja Golubić najzaslužnije su za veliki uspjeh zagrebačkih rukometašica.

Naravno da Koka tu nema što tražiti, Trešnjevka je na trećem mjestu tablice, s 22 boda, samo dva manje od Podravke, dok je Koka trenutno na 11. mjestu sa osam bodova.


Komentari