općina cestica

Župa Uzvišenja sv. Križa proslavila Spasovo - „Križovu“

Objavljeno: 28.05.2022. 10:21

Zadnja izmjena: 07.06.2022. 09:45

Župljani župe Uzvišenja sv. Križa Križovljan svečano su i ove godine proslavili blagdan Spasovo za koji se udomaćio naziv Križovo, a na sam blagdan, u četvrtak, 26. svibnja, u župnoj crkvi u Radovcu bile su dvije mise.

Rana u osam sati, a svečanu koncelebriranu  misu u 11 sati predvodio je i održao prigodnu propovijed vlč. Ivan Herceg, župnik iz Nedelišća. Uz predvoditelja misnog slavlja u koncelebraciji je bio i domaći župnik, vlč. Zorislav Šafran, preč. Valent Posavec, župnik iz Vinice, vlč. Alojzije Pakrac iz Margečana, te domaći svećenici rodom iz župe Kiržovljan, vlč. Vlado Borak, župnik u Višnjici i vlč. Vjekoslav Pavlović rodom iz Cestice, župnik u Blaškovcu kod Sesveta.

Na proštenju su bili i svećenici, vlč. Mario Filipović, župnik iz susjedne župe Sveta Barbara Natkrižovljan, vlč. Ivan Sakač iz Petrijanca, kao i dugogodišnji križovljanski župnik (1979.-2013.), umirovljeni svećenik  vlč. Ivan Košić, a skladnim pjevanjem svečanom ozračju doprinio je i zbor župe Križovljan, uz pratnju na orguljama orguljaša Marijana Županića.

Uz vjernike iz križovljanske župe slavlju su se priključili  i brojni vjernici iz susjednih župa. Na kraju misnog slavlja, svećenicima i okupljenim vjernicima na dolasku kao i načelniku Mirku Korotaju, zahvalio je župnik vlč. Zorislav Šafran.

Na prilazima crkvi bili su brojni štandovi na kojima se nudila razna roba, a na više mjesta bila je i dobra ugostiteljska ponuda, dok se na prostoru parkirališta nalazio mali i veliki vrtuljak – „ringišpil“.

Komentari