dan sjećanja

Župan Anđelko Stričak odao počast nedužnim žrtvama stradanja u Škabrnji

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.11.2022. 10:05

Zadnja izmjena: 18.11.2022. 10:06

U sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje koji se svake godine obilježava 18. studenoga, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak odao je u Škabrnji počast i pijetet svim žrtvama velikosrpske agresije.

Župan Stričak je uz župana Zadarske županije Božidara Longina bio u izaslanstvu koje je položilo vijence kod mjesta masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata te na mjesnom groblju Sv. Luke kod Spomen obilježja.

Izaslanstvo su predvodili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, a u izaslanstvu su bili i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, saborski zastupnici, a odavanju počasti pridružili su se i predstavnici Općine Škabrnja kao i članovi mnogobrojnih braniteljskih udruga.

Župan Stričak je naglasio kako godine prolaze, a žrtva hrvatskih branitelja ne blijedi.

- Štoviše, sve je cjenjenija. Lijepo je vidjeti hrvatsku mladost kad s ponosom odaje počast našim poginulim, preminulih i nestalim kolega. Da nije bilo te žrtve ne bi bilo “crveno - bijelih kockica”, a bome ni članstva u EU i NATO savezu. A varaždinske ratne policijske i vojne postrojbe su od Vukovara do Dubrovnika davale najbolje od sebe. Dan sjećanja je posebno vezan uz naše policajce koji su branili Vukovar. U samoj obrani grada te kod pokušaja proboja kroz Karadžičevo poginuo je ili nestao 31 policajac PU Varaždinske. Tijekom rata 7. gbr PUME je bila stacionirana na području Zadarske županije. Stoga sam ove godine za sve žrtve Domovinskog rata počast odao u Škabrnji - rekao je župan.

Upravo će pripadnici Udruge veterana 7. Gardijska brigada „PUMA“ sudjelovati u središnjoj svečanosti obilježavanja stradanja u Škabrnji te će odavanjem počasti prisjetiti se svojih poginulih i preminulih suboraca.

 

Komentari