PRVI SLUŽBENI POSJET

Foto - Župan Stričak posjetio Općinu Visoko povodom kolaudacije orgulja

Objavljeno: 06.06.2021. 18:28

Zadnja izmjena: 06.06.2021. 18:42

Općinu Visoko posjetio je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je tom prigodom prisustvovao Svetoj Misi te kolaudaciji orgulja u župnoj crkvi Presvetog Trojstva.

Županu Anđelku Stričaku dobrodošlicu su zaželjeli načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković i velečasni Ivan Šestak, a župan je porazgovarao i s Tomislavom Hefererom, jednim od najpoznatijih i najboljih graditelja orgulja na ovim prostorima. Obnovu orgulja financiralo je Ministarstvo kulture i medija, pa je svečanosti nazočila i  Vesna Pascuttini-Juraga, pročelnica  Konzervatorskog odjela u Varaždinu, zadužena  za područje Varaždinske županije i Međimurske županije.

- Iznimno mi je drago da je moja prva protokolarna obaveza od kada sam stupio na dužnost župana upravo ovdje u ovoj općini i župi, u kojoj sam rođen, odrastao, u kojoj sam položio sve sakramente, ali i općina u kojoj sam vršio dužnost načelnika. Nakon četiri godine obnovljene su orgulje u župnoj crkvi i one sada zvuče jako lijepo na radost i ponos svih župljana. Zahvaljujem se Ministarstvu kulture i medija na potpori – rekao je župan Stričak.

Orgulje iz 1871.

Orgulje su inače u župnu crkvu instalirane još daleke 1871. godine, a paralelno s obnovom orgulja radilo se i na uređenju unutrašnjosti same crkve. Nakon Svete mise upriličeni je prigodni glazbeni program u kojem je nastupala Ana Fortuna, sopran uz pratnju Marka Đurakića koji je svirao obnovljene orgulje.

Komentari