Župan Varaždinske županije Radimir Čačić je od utorka, 24. rujna, do četvrtka, 26. rujna, boravio u Podčetrtku u Sloveniji, gdje se održavalo jesensko plenarno zasjedanje Skupštine europskih regija (AER-a), najveće međuregionalne organizacije u Europi.

Župan je, na sastanku Odbora za kulturu, obrazovanje i mlade (Odbora 3) kojim predsjedava, predstavio dva pilot-projekta Varaždinske županije započeta ove godine na razini AER-a – program razmjene službenika i FolkoFoniju. Detaljno su ih izložile Larisa Križan Breljak, zamjenica pročelnika za regionalni razvoj i europske poslove, i Maja Zuber, viša stručna suradnica za regionalni razvoj i europske poslove, zadužene za razvoj ovih projekata.

- Iznimna nam je čast da možemo prezentirati čak dva pilot-projekta koje smo izradili na korist svih članica. Za oba imamo ozbiljne planove koji su s oduševljenjem prihvaćeni - rekao je župan Čačić.

Prezentirao im je i ostvareni napredak u projektima koje provodi Odbor 3, „Road to the Future“ i „Together for Cohesion: let's rEUnite!“, kojima se promoviraju europske politike i fondovi EU. Najavio je i početak provedbe programa obrazovanja za poduzetništvo u studenome u Varaždinu, konferencijom koja će dati presjek stanja po obrazovnim razinama i rezultirati preporukama za poboljšanje kurikuluma u Hrvatskoj, ali i u drugim državama čije su regije članice AER-a. 

Komentari

26.09.2019. 15:37h Zadnja izmjena: 26.09.2019. 15:44