obilazak Zavoda za hitnu medicinu

Župan Čačić na primopredaji novih vozila za hitnu: "Možemo reći da smo mi apsolutna špica"

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić danas je obišao Zavod za hitnu medicinu u društvu ravnatelja Mladena Smoljaneca kako bi obavili primopredaju novih vozila za sanitetski prijevoz u vrijednosti oko milijun kuna.
Objavljeno: 30.08.2018. 10:16

Zadnja izmjena: 30.08.2018. 10:49

Foto: Luka Šalamun

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić danas je obišao Zavod za hitnu medicinu u društvu ravnatelja Mladena Smoljaneca kako bi obavili primopredaju novih vozila za sanitetski prijevoz u vrijednosti oko milijun kuna.

Tri nova vozila za sanitetski prijevoz nabavljena su iz decentraliziranih sredstava i iz sredstava Županijskog proračuna, a opremljena su za sanitetski prijevoz, prema svim važećim standardima i to s pet stolica i jednim ležajem. Važno je istaknuti kako će se zamijeniti stara vozila iz 1997. godine i dva vozila iz 2004. godine koja imaju od 380  do 470 tisuća kilometara. Zavod ukupno u sanitetskom prijevozu posjeduje 33 vozila, a tako će i ostati kad se izvrši zamjena starih vozila. 

- Od puno pretpostavki koje uvjetuju kvalitetu jedne od najvažnijih usluga koje uopće društvo može pružiti, a to je hitna medicinska pomoć. Teško je reći što bi moglo biti važnije za čovjeka, jedna od pretpostavki su kvalitetna vozila, te moraju biti opremljena vrhunski, a naša jesu jer ona su u nadstandardu - rekao je župan Varaždinske županije Radimir Čačić, te nastavio...

- Možemo reći da smo mi apsolutna špica u hrvatskim razmjerima, pet timova, svi su T1 i svi su s liječnikom, a vozila su u nadstandardu. Čestitke zavodu, drago mi je da objektivno prema svim pokazateljima možemo reći da smo u špici. Ovdje se na kraju krajeva educiraju i drugi. Ne dolaze slučajno ovdje na edukaciju, jer ovdje je primjer dobre prakse i organizacije - nadodao je Čačić.

- Možemo reći da je vozni park zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije solidan i kao što je Župan rekao jedna od boljih ili najboljih, te najmlađih u hrvatskoj. Mi imamo 9 vozila u timovima hitne medicine, a imamo i 33 vozila u sanitarskom prijevozu, od kojih je trenutno najstariji 13 godina. Njega ćemo sljedeće godine zamijeniti, te svake godine spuštamo godište vozila. Zasad možemo biti sigurni, mi imamo pet timova koji su ovdje u svakom trenutku u svih 365 dana u godini - zaključio je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Mladen Smoljanec.

Komentari