obilazak...

Župan Čačić nastavlja s obilascima dobrovoljnih vatrogasnih društava diljem Varaždinske županije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.03.2019. 10:18

Zadnja izmjena: 21.03.2019. 10:20

Nakon što je posjetio dobrovoljna vatrogasna društva u općinama i gradovima Bednji, Lepoglavi, Ivancu, Ludbregu, Svetom Đurđu i Martijancu, župan je sa suradnicima posjetio je dobrovoljna vatrogasna društva grada Novog Marofa te općina Vidovec, Beretinec i Sveti Ilija.

U pratnji župana Čačića bili su zamjenik župana Tomislav Paljak, te Renato Podbojec i Martin Hajdinjak, članovi Predsjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.

U Novom Marofu župana je primio predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novi Marof  Nedeljko Vukalović sa suradnicima, koji ujedno obnaša i dužnost predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, dok je u Beretincu župana dočekao i općinski načelnik Igor Kos s zamjenikom Matijom Kefelja.

Svrha radnih sastanaka župana sa dobrovoljnim vatrogascima diljem Županije je da se župan osobno uvjeri u rad i funkcioniranje sustava vatrogastva u Varaždinskoj županiji upravo od najodgovornijih osoba koje provode vatrogasnu djelatnost, ali i probleme s kojima se svakodnevno susreću obavljajući ovu nadasve humanu i požrtvovnu djelatnost od posebnog interesa kako za Republiku Hrvatsku tako i za Varaždinsku županiju. Tako su vatrogasci istaknuli probleme za njih previsokih cijena obaveznih liječničkih pregleda i osiguranja vozila i vatrogasaca te skupih zaštitnih odijela kojima moraju biti opremljeni prilikom intervencija ali i vatrogasne opreme i tehnike. 

Nakon što obiđe sva dobrovoljna vatrogasna društva u Županiji i dobije jasnu sliku o funkcioniranju vatrogasnog sustava ali i problemima s kojima se susreću u svom radu, župan će sa najodgovornijim osobama Vatrogasne zajednice Varaždinske županije pokušati pronaći rješenja za probleme 10.000 vatrogasaca odnosno 3 000 operativaca Varaždinske županije koji brinu da građani naše županije mogu "mirno spavati".

Komentari