Energetska obnova

FOTO: Župan Čačić obišao obnovu Minerve: "Ovom objektu dati ćemo četiri zvjezdice"

Župan Radimir Čačić danas je u sklopu Uvodne konferencije obišao gradilište najvećeg projekta energetske obnove u Varaždinskoj županiji.
Objavljeno: 04.09.2019. 12:49

Zadnja izmjena: 04.09.2019. 13:38

Foto: Dario Jurčević

Župan Radimir Čačić danas je u sklopu Uvodne konferencije obišao gradilište najvećeg projekta energetske obnove u Varaždinskoj županiji. Projekt obnove objekta Minerva vrijedan je 82,5 milijuna kuna, od toga je 55 posto bespovratnih europskih sredstava.

Župan Čačić istaknuo je kako je u posljednjih 20 godina bilo desetak najava ovoga projekta, no nikako da dođe do realizacije. - O ovom se projektu pričalo ko o Jetiju. Ljudi su naučeni da ih se vara i nisu vjerovali da će se krenuti u obnovu. Ovo je jedan ogroman zahvat na 30 tisuća kvadrata - rekao je župan, te najavio i komercijalno poboljšanje Minerve.

Kako je najavio, plan je da se poboljša prostor kako bi imao četiri zvjezdice. - Dugo godina ništa nije ulagalo i mi želimo ovu priču završiti i objekt će na tržištu biti s četiri zvjezdice - najavio je župan.

Kako je rekao Denis Kovačić, ravnatelj Specijalne bolnice za rehabilitaciju Varaždinske Toplice, svi rokovi će se ispoštivati.  - Gradilište se zahuktalo i uspijet ćemo ispoštovati sve rokove. Sljedeće godine negdje u ovo doba bismo mogli otvoriti ovaj objekt. Želimo dobiti jedan objekt energetske učinkovitosti i mislim da će svi naši korisnici biti zadovoljni pa i oni koji rade tu - rekao je Kovačić.

 

Komentari