saznali nešto o povijesti tvrte

Župan Čačić sa suradnicima posjetio tvrtku GumiImpex - GRP

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.01.2018. 14:03

Zadnja izmjena: 13.01.2018. 14:03

Župan Radimir Čačić sa zamjenikom Robertom Vugrinom i suradnicima obišao je jučer tvrtku GumiImpex – GRP. Župana i suradnike primili su Damir i Rudolf Kirić koji su prezentirali povijest tvrtke, njihove početke od godine 1970. kada su imali jednog zaposlenog pa do danas kada ih imaju 373.

Također, obišli su tvrtku u ulici Pavleka Miškine u Varaždinu kao i pogon za reciklažu guma u Zoni Sjever u Trnovcu. Proizvodnja preko 7.000 raznovrsnih gumeno tehničkih proizvoda, pogon za reciklažu guma, koji je moramo naglasiti prvi takve vrste u Hrvatskoj, samo su neke od referenci koje ovu tvrtku čine jednom od najuspješnijih u regiji i šire. 

Tvrtka GumiImpex GRP jedan je od pionira ulaganja u zelenu energiju, naime tvrtka ima četiri solarne elektrane ukupne jačine 2,5 MW od čega su tri su sustavu plaćanja , a jedna je za potrebe tvrtke. Također, u planu je još jedan projekat za elektranu jačine 1,5 MW koja će biti isključivo za potrebe vlastite potrošnje u pogonima.   

Župan Radimir Čačić iskazao je zadovoljstvo održanim sastankom kao i obilaskom tvornice.

- Ovo je zaista jedna uspješna tvrtka i drago mi je da je u konstantnom rastu. Ulaganje u znanje i edukaciju djelatnika,  zelenu energiju, opremanje pogona i širenje tržišta kvalitete su ove zaista dobre i zdrave tvrtke. Varaždinska županija mora konstantno ulagati u gospodarstvo, pomagati domaćim tvrtkama na način da im da priliku na svojem domaćem tržištu, to se posebno odnosi na manje tvrtke, velikim tvrtkama pomoći da budu što bolje konkurentni na području naše države, a naravno cilj je i da se poveća izvoz. Gospodarstvo je ključ razvoja i Županija je spremna uvijek stati iza naših gospodarstvenika koliko god je to u našoj moći, - naglasio je župan.

Komentari