Povodom Dana oslobođenja Varaždina

Župan Čačić u Svibovcu Topličkom odao počast poginulim braniteljima 

Objavljeno: 19.09.2019. 18:05

Zadnja izmjena: 19.09.2019. 18:05

Polaganjem vijenca, paljenjem svijeća te posjetom Spomen sobi u Osnovnoj školi Svibovec Toplički poginulim braniteljima s područja Svibovca Topličkog, župan Radimir Čačić odao je počast i poštovanje ljudima koji su svoje živote utkali u obranu naše Domovine. 

Jedanaest bivših učenika te škole izgubilo je živote na ratištima diljem Hrvatske. Županov posjet školi te odavanje počasti upriličeno je povodom obilježavanja Dana oslobođenja Grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije.  Župan Čačić u svom je obraćanju istaknuo važnost  obilježavanja i prisjećanja  ovih dana koji su ušli u povijest moderne hrvatske države.

-S razlogom započinjemo obilježavanje Dana branitelja u Svibovcu Topličkom, u školi koju su pohađala jedanaestorica poginulih branitelja.  Upravo su ovaj kraj i ova župa dali natproporcionalno više žrtava za Domovinu. Naime, to je pet puta više nego je to prosjek na nacionalnoj razini, a to je još značajnije jer stanovnici ovoga kraja  i cijele Županije nisu bili na direktnom udaru agresora te je njihovo uključivanje u obranu zemlje najčešće bila njihova osobna odluka vođena domoljubljem – zaključio je župan Čačić.

Komentari