redovita godišnja skupština..

Župan dao podršku Udruzi roditelja i udovica poginulih branitelja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.03.2018. 12:08

Zadnja izmjena: 03.03.2018. 12:08

Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja domovinskog rata Varaždinske županije održala je svoju 23. redovitu godišnju skupštinu, a podršku u njihovom radu dao ime je i župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

Nakon pozdravnih riječi predsjednice Udruge Ljubice Florijan Cerovečki koja je u uvodu naznačila kako u samoj Udruzi djeluje osamdeset aktivnih članova koji njeguju uspomenu na istinske vrijednosti Domovinskog rata,  prisutnima se obratio i župan Čačić.

- Od samih svojih početaka Udruga djeluje u pravcu očuvanja povijesne istine o Domovinskome ratu, članovi Udruge su izgubili nekoga od svojih najmilijih u ratu i sigurno im nije lako nositi se s time. Osnovavši Udrugu koja okuplja roditelje i udovice pokazali su snagu i želju da se osim trajne uspomene na žrtvu svojih najdražih, kroz zakonske okvire  te različitim inicijativama izbore za svoja prava. Varaždinska županija podupire njihov rad i pomaže u nekima od aktivnosti-naglasio je župan Čačić te podsjetio na veliki broj branitelja s varaždinskog područja koji su svoju hrabrost i domoljublje dokazali u obrani Domovine, od Vukovara pa sve do Dubrovnika.

Inače, Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja domovinskog rata Varaždinske županije je osnovana 22. travnja 1995 godine.

Komentari