međimurska županija

Župan Posavec: Žalosno je da se u Sloveniju odlazi po hrvatske proizvode

Objavljeno: 15.03.2023. 12:17

Zadnja izmjena: 15.03.2023. 12:17

Nove mjere Vlade Republike Hrvatske sa stajališta jedinica lokalne samouprave komentirao je na N1 televiziji međimurski župan Matija Posavec.

Naime, kako prenosi Index.hr, Posavec kaže da energetski paket pomaže gradovima i općinama, ali i ističe primjer svoje županije, u kojoj su u ovoj plinskoj krizi dobro prošli jer su još 2020. godine išli s objedinjenim pristupom i raspisali javni natječaji s kriterijem za distributere, koji žele dobiti posao, da cijenu iz 2020. moraju držati naredne 4 godine.

Posavec je komentirao i visoke cijene u trgovinama napominjući kako Međimurci po povoljniji špeceraj odlaze u susjednu Sloveniju i da je žalosno što Hrvati odlaze u susjednu države po hrvatske proizvode koji su tamo povoljniji.

- Ova kriza je pokazala da i dalje kao država loše upravljamo svojim resursima, osobito u poljoprivredi. Mnogi naši gradovi i općine u Međimurju su vrlo socijalno osjetljivi, građani će dobiti uskrsnice. Građani odlaze u kupovinu u Sloveniju , ali sam primijetio i da Mađari dolaze u Hrvatsku. Žalosno je da se u Sloveniju odlazi po hrvatske proizvode. Nema kontinent Hrvatske ni more ni turizam, ali Vlada može potaknuti neke poljoprivredne grane koje bi pomogle i razvoju turizma - rekao je.

Komentari